KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Márton napi társasjáték a könyvtárban

Márton napi társasjáték a könyvtárban

Márton nap alkalmából 2023. november 10-re közös társasjátékozást szerveztem 3. osztályos tanulók részére. A játék megrendezésére, családi életre nevelés óra keretén belül került sor. Az osztály létszámából 8 csapatot sikerült kialakítani, így egy-egy csapatban 3 fő vett részt. A játék időtartalma 45 perc volt. A játék főszereplői a libák, vagyis a csapatok és Márton volt.
A Márton napi társasjátékot úgy készítettem el, hogy a diákok a könyvtárhasználatot is gyakorolni tudják, illetve kvíz kérdések segítségével felelevenítettük a Márton napi szokásokat, hiedelmeket, ételeket, életrajzi információkat.
A játékos vetélkedő elkezdése előtt megbeszéltük a játékszabályokat, a pontozás menetét, a csapatok színét és sorrendjét, majd kezdődhetett a játszma. A társasjátéknak nagy sikere volt a gyerekek és tanítójuk körében is, csak a játékra szánt időt kifogásolták. Öröm volt látni a diákok lelkesedését, izgalmát egy-egy dobás vagy kérdés, tevékenység elvégzésénél. A legtöbb pontot elért 3 csapatot jutalmaztam. (noteszek, ceruzák, radírok)

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >