KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Online ajánló 2021. Április

1844-ben született Arany László magyar költő és népmesegyűjtő, Arany János fia.”

Itt olvashatóak a meséi: (A Könyvtárban is megvannak )

https://mek.oszk.hu/00500/00598/00598.htm?fbclid=IwAR3jXG84N9VH6szDRt7O783TjMT57l4bxN9QjnwU7_7omt1Lv42QLC9C2_o

1905-ben született Rejtő Jenő magyar író.

Két könyve nagyon ajánlott: Vesztegzár a Grand Hotelben és Az elveszett cirkáló (de a többi is). Hogyan lehetne összefoglalni a könyveit?: Vidám könyvek! "Rejtő Jenő egyik legmulatságosabb regényírónk. Megszokott rejtői kalandok, vidám társaság, vadregényes tájak és szerelem. Letehetetlenül olvasmányos, vicces és izgalmas regények, rejtett mondanivalóval."

https://rejtojenokonyvek.hu/

A fantasztikus Jules Verne. Műveiben számos fantasztikus tervet és találmányt említ, ezek közül már megvalósult az űrhajó, televízió, a gépfegyver, a légkondicionálás, az atombomba és a hangosfilm. Jules Verne francia író, a tudományos – fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja, a sci-fi megteremtője.” (Kulturális magazin) A művei az alábbi linken olvashatóak.

https://mek.oszk.hu/katalog/kataluj.php3?muv1index=0&muv2index=0&muv3index=0&muv4index=0&sind1=0&sind2=7&sind3=16&sind4=13&sind5=18

„A könyvek behálózzák a világot... Hogy miért gondoljuk ezt így? Hiszen ma már nincs olyan közösségi felület, ahol ne lehetne találkozni lelkes olvasókkal, akik mindenkit arra buzdítanak, hogy vegyenek könyvet a kezükbe és olvassanak. Na és persze közöttük is vannak olyanok, akiknek szívügyük a magyar szerzők olvasása. Edmond Könyvkuckója

a YouTube csatornáján készített egy olyan videót, amelyben a klasszikus magyar művek mellett kortárs hazai regényeket is ajánl.”

https://www.youtube.com/watch?v=AlfX4AxmoaU

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >