KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

COVID 19 Tájékoztatás

Oltási hétvége v3

 

Elizabeth Jenner – Kate Wilson – Nia Roberts: Koronavírus - Egy könyv a vírusról gyerekeknek 
"Minden, amit a vírusról el kell mesélnünk a gyerekeknek
A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük.
Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról – és ez a könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára – a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál is.
A könyv elkészítésében Axel Scheffler orvosokkal, tanárokkal, pszichológusokkal együtt dolgozott, így a tartalom pontos, hiteles és megfelel a 4-10 éves gyerekek igényeinek. Fontos kérdésekre ad választ olyan egyszerű nyelven, amely könnyen befogadható 4-10 éves gyerekek számára is:
Mi a koronavírus?
Hogyan lehet elkapni ezt a vírust?
Mi történik, ha valaki megfertőződik?
Miért aggódnak most az emberek annyira emiatt a vírus miatt?
Miért van zárva olyan sok hely most? Az óvodák, iskolák is?
Miért nem szabad most találkozni a nagypapával, nagymamával?
Mit tehetek én, hogy segítsek?
A gyerekeknek nem könnyű elmagyarázni a karantén okait anélkül, hogy megijednének. Mert akár akarjuk, akár nem, most a gyerekekhez is eljutnak olyan információk a koronavírus-járványról, amik félelmet keltenek. De ez a rövid könyv hozzájárul ahhoz is, hogy feldolgozzák a félelmeiket. Mindent elmond a vírusról, amit tudni érdemes anélkül, hogy félelmet keltene."
https://www.pagony.hu/resources/public/koronavirus_0415_2_pr.pdf
 
 
Töltsd le! Mi MICSODA Vírusok – ebből a könyvből sok mindent megtudhatsz a vírusokról, így a világot most rettegésben tartó új koronavírusról és arról hogyan védekezhetünk a kórokozók ellen. http://www.tessloff-babilon.hu/uploads/legyaktiv/Konyv/VIRUSOK_ok.pdf
 
Tóth Krisztina: Járványmese

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >