KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Online könyvajánló 2021. január

-"Új év, új szokások.
Mától 14 napon át minden nap egy újabb  mesegyűjteményből olvasunk el közösen 1-1 történetet. 

A napi mesét 12:00 órakor tesszük, hogy át tudd futni és fel tudj készülni az estére. Ha valamiért nem tetszik a mese nyugodtan választhatsz egy másikat, a lényeg, hogy folytasd a kihívást 14. napig, amit bármikor elkezdhetsz! 
Kortársakat és klasszikusokat is válogattunk óvodástól kisiskolás korig. 
Ezzel a 14 napos mesés kihívással abban szeretnénk segíteni téged, hogy az  esti mese  örömteli közös élménye része legyen a mindennapjaitoknak. 
Ha pedig már rutinos esti mesélő vagy a kihívás napjai alatt új mesékkel gazdagítjuk mesetárad! Az első mesét a Világszép mesékből, a Szamárbõr című mesét választottuk, mely egy nemzetközi gyűjtemény és Pacskovszky Zsolt fordításában jelent meg 2019-ben. 
A történetet az alábbi linkre kattintva érheted el": https://mora.hu/content/2020/12/Product/vilagszep_mesek_1_mesepdf.pdf?fbclid=IwAR1Xtpr45NRwmz4SghHmYzD8vAS35iszR_2GGRv08WSvKO4kp4KOIsIf1F0 
 
"OLVASS MESÉT MINDEN ESTE KIHÍVÁS 5.
Már az 5. napnál járunk 14 napos kihívásunkban
.
Nagyon örülünk neki, hogy sokan csatlakoztatok, jó érzés tudni, hogy együtt, szó szerint mesésen kezdjük ezt az új évet. 
Mára egy kortárs kedvenctől, Bartos Erikától hoztunk nektek egy picit hosszabb esti történetet. A tavaly megjelent Brúnó Budapesten kötet, a Duna bevezető fejezetét olvassuk együtt: 
https://mora.hu/.../bartos_erika_bruno_budapesten_5_duna...
Ha csak ma csatlakozol a kihíváshoz, nem probléma! Foly
tasd velünk a további napokon, majd keresd meg az előző meséket és teljesítsd mind a 14 napot! Persze utána se hagyd abba az esti mesélést, hiszen meglátod, együtt mesélni igazán csodálatos!
Mesés estet!" (Móra Kiadó) https://mora.hu/content/2020/3/Product/bartos_erika_bruno_budapesten_5_duna_beleolvaso.pdf?fbclid=IwAR3A9ZAvGfYh3HCSSvw6puY13S-nXwlLaTBLua5nL_9WCBkuV7_BLj6nK5E
 
- "A generációk óta töretlen népszerűségű Vidám mesék című kötetből olvassuk együtt a Kispipi és kisréce című mesét." (Móra Kiadó)
https://mora.hu/content/2020/12/Product/vidam_mesek_1_mese.pdf?fbclid=IwAR0F51Q5FQlSZFwglDgNJ3y8FdgEDRItQHM2lUdz1-XDQqhGENSsOTlgaG8
 
- "Kedves Utazó!
Örömmel köszöntünk téged és köszönjük, hogy részt veszel az utazáson, melyen megismerheted Bartos Felícián: Andris és a Fehér Démon című könyvéből (kiskamaszoknak írt fantasy regény) már ismert nimik, szinkinik és szoffoszok különleges otthonát, az Apró Bolygók Világát. Azt a világot ahová 2020 őszén Almandin Babka, amolyan kortalan felnőtt hívására Andris is elindult, hogy legyőzze a Fehér Démont!
Utazásunk 7 hétig tart. Ez idő alatt megismerheted Andris vezetőjének, Babkának gyermekkori történetét.
Minden héten kedden 12:00 órakor 2 újabb fejezet válik letölthetővé.
Tarts velünk az utazáson, ígérjük, nem fogsz unatkozni!" (Móra Kiadó)
https://mora.hu/hir/utazas-az-apro-bolygok-vilagaba?fbclid=IwAR3PHbTzB9laIR6Tzt3eYIDUY_ejTvmeq_9VZf94_cVvk3HteU4hOSmCx4A

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >