KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Februári könyvajánló (2021)

Könyvajánló

Február

 

Barbara Taylor Bradford: Az elveszett fiú

„Sir Maxim West, a dúsgazdag angol üzletember, majdnem belehal egy rabló támadásába. A lábadozása alatt van ideje végiggondolni az életét - vajon hol tévedt el, miért lett ő az elveszett fiú?

A harmincas évek Németországában született, a Westheim - bankház igazgatójának egy szem, imádott gyermekeként, de a nácizmus térhódítása tönkretette a szülők életét. Maximot Angliába menekítették, de ők nem élték túl a zsidóüldözést...

Az ötvenes években egyre nagyobb vagyona mellett egyetlen dologra vágyott: hogy feleségül vehesse a gyönyörű Anastasiát, a szőke fehérorosz lányt. De amikor végre létrejön a házasság, a munkamániája gyorsan kikezdi a boldogságukat, és végül el is válnak.

Második felesége, a szép színésznő meghal egy balesetben, a harmadik boldogtalanná teszi, barátnője teherbe ejteti magát, hiába nem akar több gyereket a férfi. Az élete reménytelenül összekuszálódik, és ekkor éri a lövés.

A kórházban egyszer arra tér magához, hogy ágya körül áll az első és a harmadik felesége, a szeretője, a lánya, és volt nevelőnője, a pótanyja, aki segített kimenteni őt a náci Németországból. Vajon melyikük találja meg az elveszett fiút, melyikük teremt otthont neki?


A könyv más kiadónál, más fordításban már megjelent Maxim és a nők címen.” (Borító)

Borbás Marcsi: Édes békeidők

Ebben a könyvben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtöttük össze, minden titkot és rafinériát leírtunk. Odafigyelve biztos, hogy sikerülni fog minden egyes édesség.

Persze tökéletes sütemény nincs. Nem is ez a cél, hanem a teljes szívvel, minden érzékünkkel magunkba szívott, közösen átélt, tökéletes pillanat. Minden szeretettel végzett munka és őszinte élvezettel lenyelt falat egy kis saját, édes békeidő. Tisztelet a nagy cukrászmestereknek és a régi nagymamáknak, hogy megőrizték nekünk a recepteket arról, hogyan is kell igazán élni.” (Borító)

Takács Viktória: Busó mese

„Didergősen, unalmasan indult a februári nap. Ám Misi és a testvére, Dórika jó mókát eszeltek ki: mindenféle rémpofákat rajzoltak, s ezeket kitették az ablakba. Ekkor ért haza Apa, aki meglátva a rajzokat, rácsodálkozott: de hát ezek busó maszkok! Rögvest megszületett az ötlet: Misivel és a kisfiú kedvencével, Rókussal, utazzanak el Mohácsra, és vegyenek részt az épp esedékes busójáráson.

A hazai szokások, jeles napok, különleges hagyományok megismertetése a gyerekekkel igen fontos feladat – Takács Viktória gyönyörűen illusztrált története e vállalás jegyében született meg.” (Borító)

Hornyákné Sebestyén Éva – Hornyák Dóra: Farsangi papír álarcok

„A századfordulón virágkorát élő papírmasé napjainkban ismét közkedveltté vált. A könyvben szereplő álarcok a régi technika egyszerűsített változata alapján készültek, tehát kezdők is bátran hozzáfoghatnak elkészítésükhöz.

Megvalósításukhoz nem kell más, mint víz, újságpapír, tapétaragasztó és különféle – minden háztartásban megtalálható – műanyag formák, tálak.” (Előszó)



Gareth Moore: Nyomozz, mint Sherlock Holmes

„Segíts Sherlock Holmesnak, a világ valaha kitalált legnagyobb detektívjének, és a társának, doktor Watsonnak! Legyél te is szuper nyomozó, aki pengeéles logikával megoldja a könyv több mint 35 esetét” (borító)

 

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >