KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Szellemhajsza a könyvtárban

Szellemhajsza a könyvtárban 
 2022. november első hetében, szabadidőben szellemhajszára hívtunk 3., 4. és 5. osztályos tanulókat a könyvtárba. A vetélkedő során 20 feladat volt elrejtve a könyvtárunk területén. Minden jól megoldott feladatért szellemeket kaptak a „szellemvadászok”, amelyeket egy trófeagyűjtő füzetbe ragasztottunk be. A három nap alatt a legtöbb szellemet összegyűjtött csapatokat (1-3. helyezett) jutalomban részesítettük. A jutalmak között szerepelt: mesekönyv, színesceruza készlet, notesz. A résztvevőket egy-egy állatos radírral leptünk meg.

A feladatok között szerepelt lexikonhasználat (Móra lexikon, Ablak – zsiráf gyermeklexikon), mese- és vers olvasása, keresése (pl.: Tökföld meséje, Gáti István: Tök Magda kalandjai, Harcos Bálint: Boszorkánycica, A rátóti csikótojás – magyar népmese stb.), origami (Halloween tök hajtogatása a Színes ötletek sorozat felhasználásával), Találós kérdések, babonák, szellem puzzle stb.
A feladatok és a kötetlen időpont is nagyon tetszett a vetélkedőn résztvevő diákoknak, így egy kellemes délutánt tölthettek el úgy a könyvtárunkban, hogy közben játékos feladatok révén gyakorolhatták a könyv- és könyvtárhasználatot.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >