KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kézműves foglalkozás – Busóálarc készítése

Februárban 4 alkalommal kézműves foglalkozásra invitáltunk gyerekeket farsang alkalmából könyvtárunkba. A foglalkozásokon jelenlévő 87 diákkal busóálarcokat készítettünk. A foglalkozások 45 percesek voltak.
A foglalkozásokat minden alkalommal beszélgetéssel kezdtem. Beszélgettünk a busókról, kellékeikről, illetve a busójárásról. A diákokkal közösen egy rövid videót is megnéztünk a mohácsi busójárásról, amely nagy sikert aratott a diákok körében. Az 1. és 2. osztályosoknál bemutatásra került a könyvtárunk állományába újonnan bekerült Takács Viktória: Busó mese című kiadványa.
A diákoknak volt lehetőségük a témával kapcsolatos élményeiket elmondani, illetve kérdéseket is tehettek fel. A beszélgetés után mindenkinek lehetősége volt elkészíteni saját busóálarcát, az asztalokra helyezett sablonok és alapanyagok: kartonok, színes papírok segítségével. Az eszközöket: ollót, ragasztót, színes ceruzákat a gyerekek hozták magukkal.
A foglalkozások végére nagyon szép, kreatív álarcok készültek. A gyerekek boldogan mutogatták egymásnak az elkészült busómaszkokat.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >