KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Magyar Nemzeti Parkok könyvtárhasználati vetélkedő

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül 2019. október 1-jén könyvtárhasználati vetélkedőn vettek részt az 5. osztályos tanulók. A vetélkedő témája a Magyar Nemzeti Parkok voltak. A feladatok megoldására a diákoknak 45 perc állt rendelkezésre. A csapatokat a résztvevők alakították, 5 csapat vetélkedett egymással, összesen 26 tanuló mérte össze tudását.
Az első feladat egy könyvtárhasználati játékkal indult, mely a „Keresd a könyvekben a nemzeti parkok logóit!”, elnevezést kapta. A megtalált logók alapján a nemzeti parkokat egy térképen kellett elhelyezni. A következő feladatokban pontokat rabolhattak egymástól a csapatok. Fel kellett, ismerniük egymás logóit, a természetvédelem jelképét, a nemzeti parkok egy-egy nevezetességeit.
A vetélkedőn az akadályokat a diákok sikeresen vették. A legnagyobb sikert az első feladat érte el, amikor a könyvekben kellett keresgélni a megadott utasítások szerint a logókat. A csapatok nagyon aktívak és felkészültek voltak.
Végül az eredményhirdetés következett. Az 1-3. helyezett jutalomban részesült, de a többi csapat is jókedvűen hagyta el a könyvtárat. Többen meg is jegyezték: Majd legközelebb jobban sikerül!

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >