KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Vizeink állatvilága
- könyvtári foglalkozás óvodásoknak -

A Víz Világnapja alkalmából 2019. március 18-án, 19-én, 21-én óvodások látogattak el könyvtárunkba, ahol egy foglalkozás keretén belül felhívtuk a gyerekek figyelmét a tiszta víz fontosságára és megóvására.
A foglalkozásokon a gyerekekkel beszélgettünk a víz felhasználásáról, lakóhelyünk és környékének vizes élőhelyeiről, vizes élőhelyeken előforduló állatokról, növényekről. A foglalkozás végén pedig elhangzott mit tehetünk vizeink megóvásáért?
A foglalkozáson a gyerekek láthattak videót a Kis – Balatonról és a Kányavári szigetről, hallhattak verseket, meséket az itt élő vízi madarakról, emlősökről, rovarokról, valamint a Kis – Balatonban előforduló halakról. Képkirakó játék (Puzzle) keretén belül megismerkedtek a gyerekek a könyvtárban megtalálható növény- és állathatározókkal. A foglalkozáson egy-egy résznél a saját élményeiket, tapasztalataikat is elmondhatták.
A foglalkozás után az asztalra kikészített, a foglalkozás témájához kötődő könyveket örömmel és nagy érdeklődéssel forgatták a gyerekek, kérdéseket tettek fel a látottak, elhangzottakkal kapcsolatban.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >