KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Farsangi Party szemüveg készítése

Február 5-én, 19-én, 21-én alsós diákjainkat kézműves foglalkozással vártuk a könyvtárba. A kézműves foglalkozás témája a farsang volt, ahol a gyerekek különböző témájú (unikornis, focilabda, alma) party szemüveget készíthettek. A kézműves foglalkozáson összesen 59 fő vett részt. A foglalkozás időtartalma 45 perc volt.
A foglalkozásokra jellemző volt, hogy a fiúk, mivel nagy foci rajongok a focilabdás party szemüveget választották, a lányoknál pedig az unikornis volt a jellemző. 
A résztvevő diákok a party szemüvegek elkészítéséhez a sablonokat, színes kartonokat, színes papírokat az asztalra kikészítve megkapták, az egyes munkafolyamatokat közösen készítettük el, mind a lányokkal mind pedig a fiúkkal. A sablonok körbe rajzolása után a vágás és ragasztás következett, így összeállt a választott party szemüveg, melyet nagy örömmel fel is próbáltak a gyerekek és viselhetnek majd az iskolai farsangi bálon.
A kézműves foglalkozás elsődleges célja a kézügyesség fejlesztése volt, a foglalkozásokon voltak, akik ügyesebben dolgoztak, jobban haladtak az egyes munkafolyamatoknál, de voltak olyanok is, akik lassabban, de precízebben dolgoztak, így a foglalkozás végére szép színes, vidám farsangi szemüvegek készültek és a részvevők boldogan mosolyogtak a fényképeken, melyek megtalálhatóak a könyvtárunk honlapján.

Pácsonyi Ildikó

 

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >