KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Karácsonyi könyvtárhasználati vetélkedő

2018. december 17.

Könyvtárunkban 2018. december 17-én karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó könyvtárhasználati vetélkedőt rendeztünk 4. és 5. osztályos tanulók részére szabadidejükben.
A vetélkedőre 5 csapat jelentkezett, a feladatok megoldására 45 perc állt rendelkezésre, a csapatok, megadott karácsonyi szimbólumok (angyal, fenyőfa, ajándékdoboz, karácsonyfadísz, betlehem) közül választhattak, melyek kártyák formájában rejtették a megoldandó feladatokat. A kiválasztott szimbólumokkal díszített kártyákat kellet megkeresniük a könyvtár állományában a diákoknak, egy-egy kártya megtalálása rejtette a következő kártya megtalálásának utasításait/rejtekhelyét.
A résztvevő csapatoknak összesen 8 saját szimbólummal ellátott kártyát kellett összegyűjteniük, a helyezések a sorend szerint alakultak ki, a leggyorsabb csapat lett az első helyezett.
A kártyákon lévő feladatok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódtak, voltak rajta találós kérdések, könyv részeire, adataira utaló feladatok, valamint könyvtári fogalmak, állomány részekre utaló utasítások, melyek szükségesek a könyvtár állományában való eligazodáshoz, könyvtárhasználathoz.
A tanulók a vetélkedő során nagy lelkesedéssel oldották meg a kártyákon szereplő feladatokat, örömmel lapozgatták a könyveket, hogy megtalálják a kérdésekre a válaszokat, de egyben az izgalom is jelen volt a feladatok megoldásai során, hogy ők vajon hányadikként találják meg az összes kártyát. A csapatok többségének sikerült időre összegyűjteni a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szimbólumokkal díszített kártyákat. Elmondhatom, hogy a tanulók egy szép, örömmel teli, karácsonyi hangulatú délutánt töltöttek el a könyvtárban.

 

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >