KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Naptár - óra készítése (kézműves foglalkozás)

Könyvtárunkban 2018. január 16-án és 17-én kézműves foglalkozásra invitáltuk a 3. és 4. osztályos tanulókat. A kézműves foglalkozásokon az év első hónapjához kötődően egy naptár – órát készítettünk közösen a diákokkal. A foglalkozások 45 percesek voltak és 25 fő vett részt.
Az alapanyagokat (sablon, papírtálca, színes karton, milton kapocs, ragasztó, olló, filc, színes ceruza) a diákoknak a foglalkozás előtt kikészítettük az asztalokra. A gyerekek a kapott sablon alapján kivágták az óra mutatóját, majd milton kapoccsal rögzítették a papírtálcára, amire előzőleg felragasztották a hónapokat, napokat. A hónapokhoz kapcsolódóan a különböző szimbólumokat, mindenki egyénileg, kreativitásának megfelelően rajzolhatta meg. A foglalkozás alatt Mentovics Éva: Hónapról hónapra című könyvéből olvastam fel verseket. A versekből vehettek ötleteket a naptár tervezéséhez a gyerekek.
A foglalkozások végére nagyon ötletes, egyedi, kreatív naptár – órák készültek. A kézműves foglalkozások jó hangulatban zajlottak, a gyerekek élvezték, az önálló alkotást, örömmel mutogatták az elkészült naptárakat társaiknak és a könyvtár dolgozóinak.

Pácsonyi Ildikó

kmf201801 panorama

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >