KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Táplálkozz egészségesen! Kézműves foglalkozás: 3D-s gyümölcsök

Könyvtárunkban az Egészséges Táplálkozás Napja alkalmából 2017. november 13-a és 15-e között alsós diákoknak kézműves foglalkozást szerveztünk. A kézműves foglalkozáson összesen 68 fő vett részt. A foglalkozás időtartalma 45 perc volt. A kézműves foglalkozáson a gyerekek 3D-s gyümölcsöket és képeslapokat készíthettek (alma, körte), kartonpapír, színes papír, hurkapálcika felhasználásával.
A foglalkozás elején a gyerekekkel beszélgettünk az egészséges életmódról majd az egészséges táplálkozásról. A beszélgetés után elmondtam a diákoknak, hogy az asztalon található színes papírokból, mely alkotó elemeket kell kivágni, hogy eltudjuk, készíteni a gyümölcsöket és a képeslapokat. A vágási munkafolyamatok alatt a diákok őszi gyümölcsökhöz kapcsolódó verseket és dalokat hallgattak (versek: Sarkadi Sándor: Édes ősz, Kányádi Sándor: Nyári alma ül a fán, Bartos Erika: Epermese, Nyulász Péter: Almát eszem dalok: Alma együttes: Almamánia, Kolompos: Hull a szilva, Gryllus Vilmos: Szedjük a jó almát.stb.) A versek, dalok után következhetett a 3D–s képeslapok, almák elkészítése, ragasztása. Az 1-2. osztályosok 3D-s képeslapokat készítettek gyümölcsökkel (alma, körte) díszítve, a 3-4.osztályosok 3D-s almákat készítettek. Az 1-2. osztályosoknak volt lehetőségük a foglalkozás elején hogy meghallgassanak tőlem egy mesét (Őszi mese).
A kézműves foglalkozásokon nagyon szép és színes alkotások születtek, illetve jó hangulatban zajlottak. Az elkészült gyümölcsöket a diákok hazavihették emlékül.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >