KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Mézes est a könyvtárban

mézes

Mézes est a könyvtárban

A könyvtár évzáró foglalkozására, Mézes estre hívta meg a település lakosságát.

2015. december 18-án, szerdán 17 órakor gyülekeztek is szépen, összesen 49-en jöttek el hozzánk. Egy kis technikai malőr után el is kezdtük a rendezvényt. A méz történetéről, gyógyító hatásáról, a Magyarországon kiadott „mézes” könyvekről beszélgettünk. Ez után egy történet következett a méhkirálynőről. A legfontosabb mézes sütemény, a mézeskalács kialakulásával, majd a történetével ismerkedtünk meg. Meghallgattuk Matos Maja: Mézeskalács című versét. Képzeletben elutaztunk a vásárba, ahol a mézeskalácsos kikiáltói hangzottak el. Kivetítő segítségével egy kis filmen megnéztük, hogy nem is olyan nehéz elkészíteni a mézeskalács házikót.

Újra vers következett, Mentovics Évától, Mézeskalácsos kalandok címmel. Belenéztünk a külföldön készített mézeskalács receptekbe is, s a könyvtárunkban található „mézes könyveket” mutattuk be. Egy karácsonyi vers felolvasása után kezdődhetett a teakóstoló.  Különleges teákat kóstolhattunk a Bíbor Virág, Csokoládé és Tea üzlet kínálatában. Soós János és felesége Marika méhviaszgyertyát, propoliszt, virágport és természetesen mézet is hozott magával. Megcsodálhattuk a család mézeskalács adventi koszorúját és a gyönyörű viaszfigurákat is.

Közben tobozból és parafa dugóból angyalkákat készítettünk. Így köszöntünk el áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánva.

                                                                                Horváthné Nagy Elvira

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >