KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

KÖNYVAJÁNLÓ: május
Milena Baisch: A legjobb barátok

„Amikor Emil, a nyúl bújócskát játszik a barátaival, a hosszú fülei miatt folyton őt találják meg legelőször. Ezért aztán mindig elmegy a kedve a játéktól. Végül eszébe jut valami: a legjobb nyúlrejtek! Annyira zseniális, hogy a többiek nem is találják meg. Rettentően megijednek, és Emilnek is elkezdenek hiányozni a barátai. Mégiscsak a legjobb dolog együtt lenni – mindegy, hogy ki nyer a játékban!”
Nagyon kedves könyv imádnivaló rajzokkal, mind a történet, mind a kis szereplői, pedig bűbájosak.

Lackfi János: Kövér Lajos színre lép

Kövér Lajos nagy étvágyú ember volt. Amikor lement a közértbe, mindig öt kiló kenyeret, öt rúd párizsit, öt liter tejet vett, melyből kettő – kettő veknit, rudat el is majszolt, illetve kettő liter tejet elkortyolt hazafelé…
„Kövér Lajos olyan kövér ember volt, hogy akkora karosszék kellett neki, mint egy hajó. És olyan kövér, hogy akkora ágyban fért csak el, mint egy repülő. És olyan kövér, hogy nem ehetett kisebb asztalról, mint egy ház. Mert ha annál kisebb és gyengébb asztalról evett, hát elég volt rákönyökölnie, és reccs, az asztallábak elroppantak, mint a hurkapálcikák. És ha annál kisebb székre ült, reccs, nem maradt más az egészből, mint egy kis gyaluforgács. És ha annál kisebb ágyba feküdt, reccs, nem maradt más belőle, mint egy kupac fűrészpor. Az utcát, ahol lakott, róla nevezték el. Mégpedig azért, mert szinte az egész utcában nem volt senki más, csak ő, Kövér Lajos.”

Vámos Miklós: Anya csak egy van

Az "Anya csak egy van" Vámos Miklós nagyregényeinek egyike. A mániás-depressziós anya viszont pontosan olyan, amilyen sok-sok sorstársa napjainkban. Elviselhetetlen és mulatságos. Szerencsétlen és mázlista. Félénk és bátor. Érzelemszegény és szerelmes.
Míg az első fejezetekben sajnáljuk, az utolsókban már-már irigyeljük, bármilyen megrázó a sorsa. Meghat és megnevettet. Ha a regényt befejezve úgy érezzük, ideje fölhívnunk a saját anyánkat, jó nyomon járunk – a szerző írói nyílvesszeje célba talált.

G. Szabó Klára: Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve: Gyakorlati tanácsok kezdő paleósoknak

A magyar szerző több mint 30 éve él Olaszországban, családtagjai és önmaga is évek óta tej-, cukor- és lisztmentes táplálkozást követ. Hitelesen és érthető módon segíti könyvével azokat, akik rettegnek az életmódváltástól, nem hiszik el, hogy nekik is sikerülhet megszabadulni az ételek okozta bajoktól, elhízástól és annak minden súlyos következményétől.

Ajánljuk e könyvet azoknak, akik szeretnék valahol elkezdeni a paleo diétára való áttérést, de nem tudják, pontosan mit kell beszerezni hozzá, hogyan kell élvezetessé tenni, és miként kell a régi berögződéseket levetkőzni. A gyakorlati tanácsok mellett számos ételreceptet és színes ételfotót is találhatunk a könyvben.

Cicc… Macska magazin

A minden második hónap első hetében megjelenő kiadvány célja: megismertetni a felnőttekkel és a gyerekekkel a macskák iránti szeretetet és a macskák gondozását, védelmét. A magazin a macskákról tenyésztési, pszichológiai és állatorvosi újdonságokat is közöl.

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >