Titkunk a vizünk - borító

A könyv tartalmának megtekintéséhez kattintson a borítóra!

A könyv PDF formátumban érhető el, megtekintéséhez modern internetböngésző és Acrobat Reader ajánlott!

Magyar Kultúra Napja 2022
- Online könyvbemutató -

Január 22. napja 1989 óta a magyar kultúráé. 1989 óta ünnepeljük meg, annak emlékére, hogy a – kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. E nappal kapcsolatos megemlékezések minden évben lehetőséget nyújtanak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek és továbbadjuk a múltunkat idéző értékeket.

Idén városunkban sajnos ismét elmarad művészeti csoportok tagjainak kultúra napi bemutatkozása. Reméljük, hogy továbbra is számíthatunk nagyra becsült munkájukra, fellépéseikre és bízunk benne, hogy hamarosan újra színvonalas produkcióikkal kápráztatják majd el a nézőközönséget. Ezúton is megköszönjük munkájukat, értékőrzésüket, közösségi munkájukat! A köszönet és elismerés természetesen szól mindenkinek, aki a kultúra valamilyen területén alkot, ténykedik, vagy éppen bármilyen formában hozzájárul ehhez! A Magyar Kultúra Napja tiszteletére fogadják sok szeretettel Halász Imre „Titkunk a vizünk” Zalakaros fürdőjének fél évszázada című könyvét! A kötet nem útikönyv, hanem a gazdaságtörténet és a turizmus gazdaságtan módszereivel elsősorban az eredményekre, és az eredményekhez vezető útra koncentrálva, szándékozik bemutatni generációk mindennapos eredményes munkájával fürdővárossá váló Zalakaros és fürdője fél évszázadát, hogy vezetett ez a fürdőváros Magyarországon túlmutató kedveltségéhez, s fürdőjének a turizmus piacán elfoglalt előkelő helyéhez.

A könyv a Hungarikum pályázat HUNG-2019/5578 pályázati azonosító számon vett „Karosi értékek mentén” című pályázat keretén belül valósult meg az Agrárminisztérium támogatásával, bemutatója 2021. június 11-én volt.

Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár
Zalakaros Város Önkormányzata