ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE (KONYHA)

Egészséghét az oviban

Egészséghét az oviban

A z idei évben került első alkalommal megszervezésre ez a projekt. Lényege az egészség megőrzése . A felnőttek ezt próbálták tevékenységeken keresztül tudatosítani a gyerekekben. Ennek két alapvetően fontos része az egészséges ételek fogyasztása és a rendszeres mozgás. A szülők sok-sok zöldséggel, gyümölccsel támogatták a csoportokat. Így a hét valamennyi napjára jutott zöldség, gyümölcs, melyet a kicsik nemcsak kóstoltak, hanem el is fogyasztottak. Szorgalmasan készítették, fogyasztották a gyümölcssalátát, dióval, mézzel, fűszerekkel töltött sült almát, zabpelyhes almás sütit, aszalt almát. A zöldségekből a felszeletelés vagy formával való szaggatás után készültek el a tízórai falatok. A saját maguk készítette ételeket jobban el is fogyasztották a gyerekek. A gyümölcsök, zöldségek válogatása során szó esett a vitaminokról is, melyek különböző szempontok alapján fontosak a szervezet számára. Szó esett arról is, hogy a megelőzés fontos része a tisztálkodás, fürdés, a védőoltások. A pillangó csoportosok babafürdetést próbáltak ki. Vargáné Marton Mária a csoportokat felkeresve vérnyomást is mért a gyerekeknek, valamint a táplálkozás, mozgás fontosságát emelte ki.. A Zalakarosi Civilek Egyesülete szervezésében és anyagi támogatásával Dr. Buzás Judit tiszti főorvosnő tartott kóstolóval egybekötött előadást a csoportoknak „ Mesetál zöldségekkel és gyümölcsökkel” címmel. A gyerekek az előadáson nagyon aktívak voltak, a zöldségekből és gyümölcsökből készült figurákat később mind elfogyasztották. Ennek a hétnek a befejező mozzanataként a szülőknek, érdeklődőknek is tartott előadást a doktornő az iskolában” Mit tegyek, mit egyek, hogy egészségesen étkezzem? cimmel.

Novák Ferencné

Fel