KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló – május
Malter György: Állatkert kalamajkák

A mesekönyvben aranyos, humoros történetek olvashatóak az állatkert lakóiról, életéről. Kedves és vidám illusztrációk jellemzik a könyvet, érthető a szövege minden korosztály számára.
Az írót dicséri, hogy igaz rejtetten, de próbálta bemutatni az állatok tulajdonságait, viszonyát egymáshoz. (pl.: hogy a mongúz, hogy viszonyul a kobrához, hogy a láma és a teve rokonok, vagy, hogy a denevérnek különleges hallása van.)

Balázs Ágnes: Lufi és a hajmeresztő szerelem
„Amikor véletlenül összefutok Szamócával, és ő rám emeli a kedves vadgesztenye szemét, akkor én egy jókora ütést érzek a mellkasomban, amitől néhány percre teljesen megbénulok, jéghideg lesz a tenyerem, és fülig vörösödöm…” Lufi maga sem érti azt a különös érzést, ami váratlanul hatalmába keríti Szamóca közelében, tüsire vágatja a haját miatta, és nevetségessé válik az egész suli előtt. Persze nemcsak Lufit éri utol a szerelem, hanem Pierre-t, a szomszéd francia fiút, a bombázó Gombos Zsuzsit, a gimnazista rocksztár Bitász Ferit, a kényeskedő Pál Laurát és még Szamócát is.” Bálint Ágnes regénye igazán izgalmasra, szórakoztatóra sikerült a kamaszok számára, aki elolvassa garantáltan jókat fog kacagni Lufin és társain.
Fedezd fel a természetet! – Madarak
A kis állathatározóból megtudhatod: Mi a különbség a feketerigó és a seregély között? Hogyan énekel a pacsirta. Mik a fészeképítés trükkjei és titkai, milyen repülési technikák léteznek stb. Ez a kötet megtanít arra, hogyan ismerheted fel hazánk és Európa leggyakoribb madárfajait. Számtalan játékos ötlet és kísérlet pedig csak arra vár, hogy mindet kipróbáld!
Regina Miethke: Izgalams ötletek szép szalvétákkal
Megszokott vagy megunt tárgyainkat kevés alapanyag ráfordításával, gyorsan és könnyedén újjávarázsolhatjuk. Alapozás, a szalvéták motívumainak kivágása, felragasztás, lakkozás: így válik a virágcserép, a gömb, a doboz, a tálca és sok minden más otthonunk méltó díszévé, akár a könyvben megtalálható tárgyak elkészítése anyák napi ajándéknak is méltó lehet.
Csábító házi sütemények 8.
„A finomságok birodalmában, a házi sütemények előkelő helyet foglalnak el, hiszen minden ünnepi alkalommal találkozunk valamely fajtáikkal. Könyvünkben az egyszerűbben és kissé bonyolultabban elkészíthetőek, édes és sós, illetve a hagyományos és különleges fajták is fellelhetők. A gyönyörű színes fotókat látva szinte elképzeljük a sütemények csodálatos illatát, és mennyei ízét. Minden édesszájúnak ajánljuk ezt az igényes kivitelű, kiváló recepteket tartalmazó gyűjteményt.”
Fel