KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló – Április

Lackfi János: Átváltozós mesék
„Lackfi János könyvében minden mindenné átváltozik. Tudtátok, hogy a családi autó voltaképpen királyi udvar? Hát persze: a sebességváltó a hopmester, és póniszerű lóerők futkorásznak a hátsó ülésen... A tarka páncélos futrinkák pedig máris ajtónállók egy palotában. Bándi Bandi addig úszik szárazon, míg egy úszómedencébe nem ér. Plaká Tóni, aki világragasztó, tapétával egésszé ragasztja egy félárva kisfiú életét. A dupla kávé meg az újság vérre menő (kávéra menő) párbajt vív a presszóasztalon. A villogó kések hatalmas bulit rendeznek a fiókban. A vénséges vén Ücsörgő Banya pedig finnyás királykisasszonnyá válik, válogathat a szebbnél szebb selyem-, bársony- és brokátruhák között. A megszokott világunkból, ha akarjuk, a legelképesztőbb mesebuborékok virulnak ki egy pillanat alatt. Csukd be a szemed, és mondd velünk: hipp-hopp, az legyek, aki akarok!”
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
A regény egy vidám, kalandos történet. A könyv, amelyet az olvasó e pillanatban a kezében tart, több mint két évtizeddel ezelőtt jelent meg először. Szerzője, mielőtt másodszor is útjára bocsátotta volna, nem minden aggodalom nélkül olvasta újra: érvényesek-e még a benne írottak? Noha a színhely, a táj azóta fölöttébb átalakult, új házak, új utak, épületek, sőt szereplői tisztes családapákká serdültek, úgy gondolta a legfontosabb mégsem avult el. A csata, amelynek színhelyét annak idején egy kisegér rágta körül a térképen, a csata, amely legalább annyi mulatsággal is járt, mint ádáz küzdelemmel, a csata, amelyben ugyan sok patakvíz folyt el és semmi vér, de azért csata volt a javából – ez akár ma is megeshet újra! Ezt a csatát ésszel és ügyességgel vívták az úttörőtábor elrabolt zászlajáért elszánt lelkű, bátor és kalandvágyó ifjak, hozzájuk hasonlóak pedig, semmi kétség, napjainkban is szép számmal akadnak. Ennek a csatának az elbeszéléséhez egész könyv kell. Méghozzá az amelyet, éppen a kezében tart az olvasó. Jó mulatást kíván hozzá a szerző: Bogáti Péter
Nora Roberts: Foglyul ejtett csillag
„Jack Dakotának, a fejvadásznak hamarosan rá kell jönnie, hogy a tűzről pattant M. J. O`Leary, akit óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, s nem jelent meg a tárgyaláson, cseppet sem könnyű eset. Valaki csapdába akarja csalni őket, így egymáshoz bilincselve menekülnek két vérszomjas bérgyilkos elől. Ráadásul M. J. ahelyett, hogy segítene Jacknek felgöngyölíteni az ügyet, makacsul hallgat. Még akkor is, amikor a férfi egy hatalmas kék gyémántot talál a táskájában.”
500 kedvenc házisüti - kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak
Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem vetik meg. A szerző által összeállított ételekhez felhasznált nyersanyagok, fűszerek nagy része ismert, és a konyhatechnikai eljárások is egyszerűek. A szerző igyekezett úgy összeválogatni az ételeket, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót, a kezdő háziasszonytól a gyakorlott nagymamáig.

ERFA logo   >