KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló – Február

Sütés nélküli sütemények
A könyvben gyorsan és könnyen elkészíthető, látványos finomságok receptjei találhatóak meg, a legalapvetőbb élelmiszerek felhasználásával: gyümölcs, kakaó, puding, keksz, kezdő háziasszonyok számára is.
Kris Hirschmann: Kapcsold ki! 100 kreatív ötlet TV és kütyü helyett
„Ez a könyv könnyen megvalósítható ötleteivel bebizonyítja, hogy nincs szükséged sem különleges anyagokra, sem boltban vásárolt játékokra vagy akár sok tervezésre ahhoz, hogy a kütyüid nélkül is jól szórakozz.”
Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja
A mai gyerekek életében egyre több helyet kap a számítógép és az internet. Baj ez? A finn meseíró Timo Parvela nem foglalt állást, inkább kifundált erre a témára egy vicces, minden pillanatában aktuális kalandot, hogy a gyerekek ne csak a gép előtt üljenek, hanem olvassanak is.
A PATE sorozat első kötete magyarul! A finn Timo Parvela népszerű Ella-sorozatából megismert Pate úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad…
Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét? Kalandozások az erdőben
„Mit gondolsz, vajon a fák is alszanak éjszaka? Hallottál már az erdő internetéről? Szerinted a szajkó vagy a mókus jegyzi meg jobban, hová rejtette a téli tartalékait?” Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel és válaszokkal találkozhatsz a könyvben. Az író ismeretterjesztő könyvét számos kvíz és játékos feladat teszi még szórakoztatóbbá.
Nora Roberts: A bosszú csapdájában
A huszonöt éves Adrianne hercegnő életét a legtöbb ember irigyelné. A gyönyörű és elegáns lány napközben jótékonykodik, éjszakánként pedig egyik ragyogó bálból a másikba libben. Ám az elkényeztetett, gazdag nő képe csak álca, gondosan kiszámított próbálkozás a veszélyes igazság elrejtésére. Adrianne már tíz éve csak a bosszúnak él. Gyermekkorában tehetetlenül kellett végignéznie a szülei mesébe illő házasságának díszletei mögött titokban megbúvó kegyetlenséget. Azonban megalkotta a tökéletes tervet, hogy híres apja mindenért megfizessen. Meg fogja szerezni azt a dolgot, amit mindennél többre tart: a mesés, felbecsülhetetlen értékű Nap - Hold nyakláncot…

ERFA logo   >