KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Évszakok: Mi micsoda ovisoknak

Az évszakokkal kapcsolatos ezernyi kérdésre ez a könyvecske óvodásoknak való, okos válaszokat kínál. A kukucskálók is felfedezésre várnak!
pl.: Miféle virágok nyílnak tavasszal?
Mikor érik a cseresznye?
Mivel tölti a mókus a telet?
A könyvecske oldalain különböző érdekes kinyitható fülek (Próbáld ki! Könnyű kísérletek, Keresd meg! Vidám feladatok, Tudtad? Izgalmas tények, Ügyeskedj!) is találhatóak a gyerekek számára.

Csukás István: Vakáció a halott utcában

Meleg, fülledt nyár van. A lakótelep szép és új, viszont borzasztóan unalmas. Semmi kaland, semmi izgalom. Szerencsére néhány gyerek felfedez a közelben egy szemmel láthatólag lebontásra ítélt utcát. Halott ez az utca, üresek a házak, a redőnyök leeresztve. De nézzünk csak szét egy kicsit alaposabban: valóban kihalt és érdektelen?
Nem is olyan biztos... Kiderül, hogy ugyancsak van mi után nyomozni. Talán még igazi halott is akad a halott utcában! Csukás István műve egyszerűen letehetetlen. Majd meglátod... Ezt a könyvet 10-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

Tea Stilton: A hótündérek titka

Felejthetetlen utazás, melynek során Tea Angyalai fantasztikus teremtményekkel találkoznak, és lélegzetelállító titkokat fejtenek meg.
A hótündérek birodalmában sorra pusztulnak az értékes lótuszvirágok. Tea Angyalai útra kelnek, hogy kinyomozzák, ki állhat a dolog hátterében, és újra békét teremtsenek ezen a varázslatos vidéken. Ehhez azonban hosszú utat kell megtenniük, melynek során gyönyörűséges tündérekkel és legendás teremtményekkel ismerkednek meg. Vegyetek részt ti is e különleges kalandban a fantázia és a valóság határvidékén!

Hornyákné Sebestyén Éva – Hornyák Dóra: Farsangi papír álarcok
A századfordulón virágkorát élő papírmasé napjainkban ismét közkedveltté vált. Népszerűsége érthető, hisz tartós, mutatós tárgyak készíthetőek belőle. Közeleg a farsang, az álarcosbál. Saját kezűleg készített kalapban, álarccal biztosan nagy népszerűségre tehetünk szert. Megvalósításukhoz nem kell más, mint víz, újságpapír, ragasztó és különböző minden háztartásban megtalálható műanyag tálak. Nagyon szép technika ez, kicsi és nagy egyaránt örömét leli benne. A gyerekekkel közösen készített álarc még feledhetetlenebbé teszi a farsangi mulatságot!
1000 érdekesség az állatokról
A ma élő és a már kihalt állatok világába vezetik az olvasót, 500 érdekességet olvashatnak korunk állatairól, másik 500 cikkben pedig a dinoszauruszok és más, már kihalt élőlények világába juthatnak el, hiszen egykor évmilliókon át ezek a különleges szerzetek népesítették be bolygónkat.
Lisa See: Aranyhegyen

Memoár, rendkívüli családregény. A könyv szerzője családja történetén keresztül új területre invitál, az Amerikában élő kínaiak sorsát mutatja be. Tanulságos, érdekes családportré, egy darab kultúrtörténet egy rejtett világról, emberek és a kultúrák korlátok nélküli keveredéséről.
A szerző analfabéta ükapja és két fia a szegénység és a kilátástalanság elől Amerikába menekült, ahol gyógyfűárusként kezdett el dolgozni a transzkontinentális vasút építésénél. Fong See, apja sikerein továbblépve, kiemelkedő tehetségével felépítette félelmetes kereskedelmi birodalmát, melynek révén kora leggazdagabb és legbefolyásosabb kínai személyisége lett az Aranyhegyen, ahogy a kínaiak az Egyesült Államokat nevezik. Így született meg a „Fong Saga”. A keveredés és egybeolvadás története ez a regény a végtelen lehetőségek hazájáról, a Fong család életében megvalósult amerikai álomról, mely szédületes távlatokat és mesés gazdagságot biztosított számukra. A család története szól a lehetetlenről, az emberi akaraterő és a kitartás által megvalósult hihetetlen álomról. A könyv megjelenése óta töretlenül sikeres.

Nora Roberts: Foglyul ejtett csillag

Az írónőnek eddig 200 regénye jelent meg, több mint 400 millió eladott példánnyal. Az írónő jól ismeri a férfiak észjárását, a férfi – női játszmákat, a féltékenységet, a szenvedélyt és az igaz szerelem hatalmát, melyek műveiben meg is jelennek, ezáltal regényei letehetetlenek.
Jack Dakotának, a fejvadásznak hamar rá kell jönnie, hogy a tűzrőlpattant M. J. O'Leary, akit óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, s nem jelent meg a tárgyaláson, cseppet sem könnyű eset. Valaki csapdába akarja csalni őket, így egymáshoz bilincselve menekülnek két vérszomjas bérgyilkos elől. Ráadásul M J. ahelyett, hogy segítene Jacknek felgöngyölíteni az ügyet, makacsul hallgat. Még akkor is, amikor a férfi egy hatalmas kék gyémántot talál a táskájában...

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >