KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló: november

Erwin Moser: Fantasztikus jóéjtmesék

88 fantasztikus jóéjtmese, Erwin Moser tüneményes világából 

Macskák és egerek, tigrisek és kenguruk: Erwin Moser állatsereglete újabb lélegzetelállító kalandokkal várja az olvasókat. Hőseink barátságot kötnek egymással, szokatlan járműveket találnak fel, bejárják a sivatagokat, a tengereket, de még a világűrt is. Minden szereplője felfedez, feltalál, megtalál, véghezvisz a maga módján valami "nagy" dolgot, esetleg történik vele valami nem mindennapi.  Lefogadom, hogy nem hallottatok még rózsaszín zebráról, párducmintás nyúlról, ahogy lila koaláról, a sivatagot járó éti csigáról sem.  Erwin Moser újabb történetei kacagtatóak, bámulatosak,  a mesék andalító hangulata biztonságot, kedves melegséget és nem utolsó sorban humort sugároz, van ennél szebb módja búcsút venni a nappal nyüzsgésétől? Rajzain rengeteg felfedeznivaló várja a mesehallgató gyerekeket. 


Babos Eszter: Otthonos bábok – bábos otthonok

A bábjáték a jelenlét művészete. Az alkotás ezer szálon kapcsolódik megálmodójához, annak környezetéhez. Először el kell képzelni, azután megvalósítani, és miközben dolgozunk, rengeteget tanulunk az anyagok természetéről, önmagunkról és egymásról. A bábjáték fejleszti gyermekeink képzelőerejét, önismeretét, önbecsülését a játék, és az alkotás öröme által. Babos Eszter könyve közös játékra és alkotásra hívja az olvasót. Közös alkotásra buzdítja a szülőket, pedagógusokat úgy, hogy segítséget, vezetőt ad a kezükbe. Kiváló ötletek tárháza a mesék választásához, a bábok elkészítéséhez.


Lányok könyve: Meghökkentő ötletek, varázslatos praktikák

40 fejezet arról, hogyan kösd meg a ruhádat, hogyan főzz mézzel, hogyan készíts hintát, hogyan készíts rémálomcsapdát, hogyan ismerd fel a bogyókat, hogyan készíts játékokat, üveglámpásokat, hogyan írj láthatatlan tintával titkos üzeneteket stb. Minden, amit csak egy kíváncsi és talpraesett lánynak tudnia kell! Kis kézikönyvedben rengeteg érdekes és könnyen megvalósítható ötletet találsz! 

Első LAROUSSE könyvem a természetről

Kedves rajzok, ábrák, rövid szövegek segítenek felfedezni a természet világának páratlan gazdagságát: a parkokban és kertekben, a mezőkön és réteken, a vízpartokon, az erdőkben, a tengerparton, a hegyekben, illetve a mediterrán vidékeken élő fák és virágok, apró élőlények, vadállatok és háziállatok sokaságát. A megfigyelési játékok és képregényszerű rajzok révén a könyv szórakoztatva tanít.

Wass Albert: Eliza

"Eliza Erdély nemeslelkű és dolgos asszonyaira emlékeztet, csakhogy az amerikai életkörülmények más és más próbák elé állítják őt és családját..." – olvasható Wass Albert Eliza című könyvének ajánlásában, amelyet az író 34 kötetes életműsorozatának részeként jelent meg. „A kötet nem más, mint felesége családjának története, bújtatott nevekkel” – mondta Szutor Ágnes, tehát „Az Eliza családregény, amely a világ, különböző tájáról Amerikába érkező bevándorlók kezdeti nehézségeiről, gazdasági és szellemi kibontakozásukról szól: hogyan jutnak egyes családok a semmiből egyről kettőre pusztán kezük munkájával és józan eszükkel”

A szereplők valamiféle tisztább, romlatlanabb élet reményében költöznek az új világba, de egy idő után szembe kell nézniük azzal, az egész emberiséget foglalkoztató kérdéssel: mi lesz, ha nincs már hova menekülni tovább? - mondta, felidézve a könyv néhány sorát: „Aztán egy napon a ti gyerekeitek és unokáitok épp azt teszik majd, amit mi: néhány száz mérfölddel nyugatabbra költöznek, hogy elmeneküljenek, és olyan világot találjanak, amit még nem rontott meg a mohóság… De mi lesz, ha elfogy a tér, és már nem mehetnek tovább?”

Íz kalauz: Aprósütemények

A változatos, izgalmas fűszerezésű ételeket, ínycsiklandó ételfotók, és könnyen követhető leírások mutatják be. Kiváló receptek mellett feltüntettek néhány hasznos információt. Az árkategória és a nehézségi fok megjelölése segít eldönteni, ki-ki pénztárcája és képessége szerint melyik étel elkészítésére vállalkozzon. Jelezték azt is, mennyi időt vesz igénybe a sütés-főzés, illetve ahol szükséges a hőfokot is külön leírták.

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >