KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

konyvajanlo október

Greg Iles: Csontfa
A trilógia első része, a Lángoló kereszt izgalmai után nehéz volt elképzelni, mivel tud előállni a szerző úgy, hogy a Csontfa után még egy könyvre valót tartalékolnia kell.
Gigantikus összeesküvés-elmélet a történet. A történet szálainak fő összebogozója Tom Cage, az idős körzeti orvos. Évekkel korábbi ápolónője halálos betegen, hirtelen visszatér Natchezbe, majd különös körülmények között hal meg. Mindenki a doktort vádolja, elrontott eutanáziát sejtenek a hátérben, ám doktor Cage a felelősségre vonása elől menekül. Ebben egy régi cimborája is segíti, azonban már útjuk elején megölnek egy rendőrt, és innentől kezdve vadásznak rájuk a zsaruk. A jó és a rossz oldalon állók által indított hajsza végül mind egy helyre vezet: a mitikus Csontfához, az egykori kivégzőhelyhez, amely több titokra deríthet fényt, mint amennyiről a néhai áldozatok hozzátartozói tudni akarnának.
Greg Iles hátborzongatóan izgalmas, az Egyesült Államok múltjának legsötétebb fejezeteibe bepillantást engedő, briliánsan szőtt és elgondolkodtató regényében folytatódik a Lángoló keresztben már megismert szereplők története.

Tea Stilton: A sivatag hercegnője
A Fantázia Birodalmára veszély leselkedik: valaki el akarja lopni az Álom dalának versszakait, melyeket az Öt Birodalom egy-egy hercegnője őriz. A Név Nélküli Herceg arra vár, hogy a kezében legyen mind az öt versrészlet, hogy felelevenítsen egy ősi varázsigét, és beteljesítse a bosszúját. Az Örök Jég Birodalmában kudarcot vallott ugyan, ám a Korallok Birodalmában sikerült megszereznie az elrejtett verset. Most a sivatag hercegnőjén a sor, hogy felvegye a harcot a Név Nélküli Herceg félelmetes hatalmával és aljas módszereivel. A sivatag hercegnője a harmadik kötete új fantasy - sorozatának, amelyben a Fantázia Birodalmának hercegnőiről mesél.
Érdekes, kalandos, tartalmas regény. Az illusztráció, az iniciálé, egyáltalán az egész külső nagy erőssége a sorozatnak, ami a fantáziadús mesét alátámasztja és kiemeli. Öröm kézbe venni ezeket a köteteket.

Grimm – mesék képeslapokon
Alap Kiadó gondozásában jelent meg. A könyv 10 klasszikus Grimm mesét tartalmaz. A meséket 60 db, XX. század eleji német művészek által készített képeslapok illusztrálják. A kötet érdekessége, hogy először jelenik meg magyarul, A hammelni patkányfogó című mese.

Christine Gall: Termésfigurák
A színes ötletek sorozat tagjaként megjelent Termésfigurák című könyvből, egy kis ragasztóval és némi fantáziával már a legkisebbek is gyönyörű figurákat készíthetnek a természetben gyűjtött termésekből (dió, gesztenye, mogyoró, toboz stb.) és levelekből. Ehhez ad ötleteket ez a kis könyv.

Jámbor Mariann: Magyaros ételek: Új különleges receptekkel
A receptek tesztelt, mutatós, színes fotókkal bemutatott finomabbnál finomabb ételmodelljeit kreatív szakácsok, cukrászok készítették. Ízlés szerint választhatunk az egyszerű házias és a kissé bonyolultabb variációk közül.

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >