KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

konyvajanlo junius2

Jókai Anna: Ne féljetek

Jókai Anna Kossuth-díjas író könyve az öregedés és a halál regénye; ugyanakkor a négy főhős életének teljes spektrumát öleli fel. Bár a legjelenebb jelenben végződik, az egyes sorsok múltja is megelevenedik: a Horthy Magyarország, a személyi kultusz, a puha diktatúra esztendei, majd a rendszerváltás reményei és csalódásai, 1997-ig. 

A regény sokféleképpen olvasható: halálfélelem elleni orvosság, segítség a méltó élethez és a jó halálhoz. De egy kiégethetetlen nagy szerelem históriája is. Kíméletlen kor- és kórrajz az ezredforduló felé haladó világról. Őszinte megfigyelések, mozzanatok a lepusztuló létről, a fizikum hanyatlásának fokozatairól.

 

Francsovics Judit: Kopi és Pamutkutya. A hazugsággombóc.
Az írónő versei, rövid gyerektörténetei rendszeresen jelennek meg magyar és határon túli magyar nyelvű gyereklapokban (Dörmögő Dömötör, Tappancs, Szivárvány). Találkoztál már felháborodott mosógéppel a fürdőszoba-bíróságon, vagy egy folyton ugráló nyuszival az írásfüzetedben? Kopival és Pamutkutyával bizony gyakran történnek ilyen dolgok. Vajon te mit tennél, ha a legjobb barátodat foglyul ejtenék a porkatonák, és mit szólnál, ha egy sütimanó költözne az ágyad alá?

 

Dönsz Judit: Hobbiállatok
A hobbiállatok már a legkisebbek érdeklődését is felkeltik. Sok a felfedeznivaló a hörcsögök, ékszerteknősök, aranyhalak esetleg csíkos mókus, hullámos papagáj, nyuszi, kutya, macska, póni stb. életében, táplálkozásában, tisztálkodásában, mozgásában stb. Te melyikükkel kötnél barátságot? Bármelyiket választod, biztosan sok örömteli percekben lesz részed. Mire végigolvasod az állatok bemutatkozását, számos praktikus kérdésre választ kaphatsz.

 

Zima Szabolcs: Erdély. Tündérország
Aki járt már Erdélyben, az mindig visszavágyik oda. Hangulatos falvai, büszke városai, hófödte hegyei és mesés szépségű völgyei visszahúzzák a szívet, Tündérország csodálatos tájait nem lehet egyhamar elfelejteni. Járják be velünk képzeletben Erdélyországot, a hős királyok, bátor vitézek, ízes szavú mesemondók és furfangos eszű emberek hazáját. A magyar történelemből jól ismert vidékek ezek, itt található igazságos királyunk, Hunyadi Mátyás szülőháza, vagy a Szent László életét megmentő Tordai-hasadék.

 

Csábító házi sütemények 9.
A finomságok birodalmában, a házi sütemények előkelő helyet foglalnak el, hiszen minden ünnepi alkalommal találkozunk valamely fajtáikkal. Könyvünk kilencedik kötetében minden eddiginél izgalmasabb, látványosabb és igazán ínyenc édes és sós, illetve hagyományos süteményeket kínálunk a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenkinek. A gyönyörű színes fotókat látva szinte elképzeljük a sütemények csodálatos illatát, és mennyei ízét. Minden édesszájúnak ajánljuk ezt az igényes kivitelű, kiváló recepteket tartalmazó gyűjteményt.

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >