KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Januári könyvajánló (2023)

Barbara Erskine: A legsötétebb óra

„Az igazság sokszor nem a történelemkönyvek lapjain olvasható...
1940 nyarán minden szem Nagy-Britannia déli égboltjára szegeződik: az angliai csata vészterhes napjai ezek. Evie Lucas figyelmét mégis egészen másvalami köti le: a vidám és jóvágású fiatal pilóta, Tony Anderson. A lány ígéretes művész, aki előtt fényes jövő áll, és minden másnál szívesebben örökíti meg szerelme arcvonásait az újabb és újabb szenvedélyes portrékon.
Hetven évvel később a nemrég megözvegyült művészettörténész, Lucy Standish próbál újra egyenesbe jönni, ehhez azonban fel kell tárnia a rejtélyt, mely a házában található egyik festményt övezi. Miközben igyekszik kibogozni a szálakat, egy olyan történet körvonalai rajzolódnak ki előtte, melyet okkal tartottak titokban az egész világ előtt. Lucynek hamarosan rá kell döbbennie, hogy élete halálos veszélyben forog, mert a jelenben és a múltban egyaránt akadnak olyanok, akik bármi áron megakadályoznák, hogy az igazság napvilágra kerüljön.” (borító)

Jennifer Lauck: Hogyan tovább?
„Jennifer Lauck valós történetei, melyek az anyaság korai szakaszáról szólnak humorosan és fesztelenül, érzékeny húrokat pengetnek meg mindenkiben, aki már átélte az első néhány év zűrzavarát és örömeit. A Hogyan tovább? egy átlagos anya szívébe és gondolataiba nyújt betekintést, aki az ösztöneire és intuícióira hallgat, és mindennapos harcokat vív a gyereknevelés során. Sokkal több ilyen könyvre lenne szükségünk, varázslatosan ábrázolja az anyaságot, annak minden frusztráló, szívszaggató dicsőségével együtt.” (borító)

Stephenie Meyer: A burok
„Stephenie Meyer, napjaink egyik legsikeresebb amerikai írónője, a Twilight sorozat után új műfajban mutatkozik be, nem is akárhogyan. Rajongóknak kötelező elolvasni ezt a remekbe szabott sci-fi történetet. A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek... (borító)

Putnik – Mayer Yvette: Kisgazdiképző: Kutyanevelés iskolásoknak
„Kutyaneveléskor az iskolások számtalan váratlan és sokszor ijesztő helyzettel szembesülnek: felugrálás, csipkedés, harapdálás, morgás, elrántás pórázon fogva. Rengeteg új érzés, új teendő, új probléma jár együtt a kölyökkutya-vállalással. A Kisgazdi-képző pont olyan, mint a kutyanevelés: könnyed, mégis elgondolkodtató, szórakoztató és gyakorlatias, részletekbe menő és szerethető.
Végig fogom majd a kezed: a kutya kiválasztásától a nevelés érdekes, izgalmas, olykor fárasztó, mégis nagyon szép felfedezőútján, amelynek végén kicsiből magabiztos nagy gazdivá válsz. A könyv segít a buktatók felismerésében, és megmutatja, hogyan fejlődj és szerezz egy életre szóló négylábú barátot.
Ösztönközpontú kutyanevelési módszeremet kutyák ezrein alkalmaztam már. Tudom, hogy minden kutya egyedi, mint a tied is, de ösztönlények, és, ha úgy kommunikálsz velük, ahogy a falkája vagy az anyja tenné, némi emberi leleményességgel megfűszerezve, szüleid se teszik ki a "buta" kutya szőrét. Gyors és biztos sikereket érhetsz el a nevelésben.
A kutyafuttaban.hu oldalamon rengeteg gazdinak segítettem írásban, hogy ne kerüljön kutyaszorítóba. Négy éven át, a saját szervezésű Kutyafuttában Napon, kutya sok gazdinak adtam élményt. A személyes tanácsadások alkalmával a családdal közösen oldjuk meg, hogy többet kutyabajuk se legyen. Előadásaimmal elérem, hogy ne csak a kutya rágódjon a csonton, hanem az ember is, a Gazdiképző tananyagon. Harminc év megfigyelését, tapasztalatát, tudását osztom meg veled, mert kutyával jobb ember lehetsz!” (borító)

Macskák mesés könyve
„Szereted a macskákat? Lehetnek világcsavargó kalandorok, titkok tudói vagy álmatag házikedvencek, kétségkívül lenyűgöző teremtmények. Less bele titokzatos világukba: a macskairodalom színe-javát, negyven macskás mesét és verset kínálunk ebben a pompásan illusztrált kötetben!
Még nem vagy macskarajongó? Olvasd el ezt a könyvet, és majd az leszel!” (borító)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >