KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Decemberi könyvajánló (2022)

Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt
„24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre - mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve.
Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez.
Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is. Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.” (borító)

Geronimo Stilton: A legszebb karácsonyi ajándék
„Rágcsáliában mindenki a karácsonyra készülődött, miközben én még mindig dolgoztam. Néhány órám maradt csupán, hogy ünnepi vacsorát főzzek 153 rokonnak (meg a barátoknak!) és megvegyem az ajándékokat. A bajuszom végére sem kívántam, hogy két szemtelen manó elrángasson az Északi-sarkra!” (borító)

Lackfi János: Igaz mese a karácsonyról
„Lackfi János újabb szívmelengető mesekönyve!
Jézus születését, a karácsony igaz meséjét mondja el: azt, amit generációk óta újra és újra hallgatunk.
Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős és egyidejűleg abszolút újszerű lesz a sokszor hallott karácsonyi rege, a legkisebbek és a legnagyobbak is örömet lelnek benne. A MESEPOGÁCSA könyvcsalád első kötete!” (borító)

Louisa May Alcott: A valóra vált álom
„A méltán népszerű Kisasszonyok szerzőjének csodálatos novelláskötete megannyi mesés karácsonyi történettel, melyben megelevenednek a már ismert angol vidéki élet szereplői. Együtt készülhetsz velük a legszebb családi ünnepre, forró punccsal a kezedben a kandalló előtt hallgatva a történeteiket.” (borító)

Anne Jacobs: Karácsony a villában
„Szolgálólány, úrnő és lázadó leány: karácsonykor mindannyian a nagy szerelmet keresik. A boldogság felé vezető útjukat pedig minden alkalommal egy csodaszép villa keresztezi, olykor egy réges-régi majorság uradalmában, máskor egy hóval borított városka pompás birtokán. A beltengernél és a hegyekben, Angliában és Izlandon. A női szórakoztató irodalom legkedveltebb szerzői most karácsonyi történeteikkel teszik még kellemesebbé a meghitt, olvasásra szánt estéket. E szépséges ajándékkönyvben Anne Jacobs, Hanna Caspian, Martina Sahler és Karin Baldvinsson exkluzív novellái olvashatók.” (borító)

Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság
„Egy különleges ünnepi kívánságlista reményt, szerelmet és második esélyt hoz.
Lindy Carmichael nem éppen ünnepi hangulatban kel útra, hogy karácsonyra hazautazzon a családjához. Úgy érzi, a munkájában nem tud kiteljesedni, és rájön, hogy a férfi, akit az igazinak hitt, megcsalta a legjobb barátnőjével. Még a közelgő karácsony sem tudja felvidítani - egészen addig, amíg a kezébe nem kerülnek a Télapónak írt gyerekkori levelei.
Lindy elhatározza, hogy újraéleszti a régi hagyományt, és levélbe foglalja a vágyait. Nem is sejti, hogy ennek a gesztusnak köszönhetően milyen váratlan módokon válnak majd valóra a kívánságai. Nemcsak egy új szerelem talál rá, de arra is rájön, hogy a család minden bajon átsegíti az embert.” (borító)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >