KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Emily Gunnis: A lány a levélből
„Egy szívszaggató levél. Egy külvilágtól elzárt lányanya. Egy megoldandó rejtély. 1956. Amikor Ivy Jenkins terhes lesz, családja a megesett lányok számára fenntartott rideg és kegyetlen St. Margaret anyaotthonba küldi, hogy elrejtse a világ szeme elől szégyenét. Kislányát akarata ellenére örökbe adják, és ezt Ivy soha nem fogja tudni kiheverni. Napjainkban. Samantha Harperújságíró úgy érzi, a végkimerülés határára került. Amikor azonban rábukkan egy levélre a múltból, annak tartalma mélységesen megérinti. Egy fiatal lányanya sorait olvassa, aki azért könyörög szerelmének, hogy mentse meg, mielőtt túl késő lenne. Sam kutatni kezd a tragikus történet után, és felfedezi, hogy számtalan megmagyarázhatatlan haláleset kapcsolódik a fiatal lányhoz és gyermekéhez. Miután a St. Margaret anyaotthon épületét lebontásra ítélik, Samnek néhány órája marad, hogy összeillessze a hatvan évvel azelőtti kirakós darabkáit, mielőtt az igazság végleg feledésbe merülne. Az igazság kifürkészhetetlen útjai ráadásul a saját családja felé vezetnek...” (borító)

Emily Gunnis: Az elveszett gyermek
„Az igazsághoz édesanyja múltján keresztül vezet az út. Van mersze végig járni?
1960. A 13 éves Rebecca indulatos apjától rettegve tölti életét. Egy viharos éjszakán egy idegen kopogtat ajtajukon. A lány az emeletről hallgatja a heves vitát, amely végén édesanyja és édesapja holtan hever a földön, a harmadik félnek pedig semmi nyoma. Senki sem hisz neki, amikor azt állítja, hogy egy idegen jelent meg az éjszakában.
2014. Az újságíró Iris egy kismamáról szóló történeten dolgozik, aki súlyos beteg csecsemőjével együtt szökött meg a kórházból. A sztori egy tengerparti házhoz vezet; oda, ahol édesanyja, Rebecca egykor szülei brutális halálának lett a tanúja. Ahhoz, hogy megoldja a kétségbeesett kismama ügyét, Irisnek először saját családja múltjával kell szembenéznie - azzal, hogy mi történt 1960 egy viharos éjjelén.
Emmily Gunnis, a Magyarországon is nagy sikert aratott A lány a levélből írójának új műve szívszorító történet egy évtizedeken át a mélybe eltemetett tragédiáról és egy szörnyű családi titokról. (borító)

Madeleine Roux: Gyülekező árnyak
„A Horda jelentéktelen!” – Szélfutó Sylvanas ezekkel a hírhedt szavakkal árulta el és hagyta hátra a Hordát, amelynek szolgálatára felesküdött. Most, hogy a Horda és a Szövetség, de még a saját nővére, Alleria is a nyomában van, a Sötét Úrnő és csapatai az árnyékok közé húzódnak. Amikor a Horda kulcsfontosságú szövetségese, Talanji zandalari királynő ellen merényletet kísérelnek meg, Thrallnak és a tanács tagjainak cselekedniük kell, és megbízzák az ifjú troll sámánt, Zekhant, hogy segítsen Talanjinak felfedni, mi áll a királynőt fenyegető veszély hátterében. Ezalatt Mételyhívó Nathanos és Holdőrző Sira a Sötét Úrnő parancsára rémisztő hazárdjátékba kezd: megkísérelnek végezni a halál loájával, Bwonsamdival. Miközben Zekhan és Talanji próbálják megmenteni Bwonsamdit, tetteik kulcsfontosságúvá válnak abban, hogy a Horda képes lesz-e szembeszállni a közelgő sötétséggel. Hiszen ha nem tudják megmenteni a szövetségeseiket, a cselszövő isten pusztulásra ítéltetik. Ám ha sikerrel járnak, talán újra rátalálhatnak arra, ami oly erőssé teszi a Hordát...” (borító)

Eugenio Neshivoy: Mesék az unikornisokról: A zene unikornisa – Olvass velünk!
„Nehézkesnek tűnik a szöveg, vagy túl hosszúnak? Nehéz rávenni a gyerekeket az olvasásra? Ebben segítenek az Olvass velünk! sorozat kötetei. Négy különböző szinten rengeteg történet várja a gyerekeket, amelyekből megismerhetik a klasszikus történeteket, és talán ez meghozza a kedvüket arra, hogy később az eredeti műveket is elolvassák. Szivárvány a zene unikornisa, el sem tudja képzelni az életét zeneszó nélkül. Bodzás városában mindenki szomorú, ezért Szivárvány elhatározza, hogy újra elhozza az örömöt a lakók szívébe. Tarts vele te is!” (borító)

John Farndon: Séta az ásványok között
„Kirándulni jó! Hiszen a friss levegő és a mozgás mellett olyan csodákra is akadhatunk a túrázás során, mint amilyenek a kőzetek, az ásványok, sőt, szerencsés esetben akár drágakövet is találhatunk. Az ásványvadászok élete tele van meglepetésekkel, hiszen még a legunalmasabb kavicsnak is évmilliókra visszanyúló története lehet... Ez a könyv abban segít, hogy az olvasó kiismerhesse magát a kőzetek, az ásványok és a drágakövek lenyűgöző birodalmában.” (borító)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >