KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló – Február

Takács Viktória: Busó mese
Nézz bele a könyvbe!

Youtube videó megtekintése
„A farsangkor játszódó történetben egy kisfiú, Misi történetét követhetjük végig, aki apukájával és kedvenc plüss rókájával ellátogat Mohácsra és részt vesz a busójáráson. Közben megismerkedik a télbúcsúztatás hagyományával, megtanulja a télűzés fortélyait, és megismerkedik a jankelékkel is. De vajon sikerül elkergetni a telet? A könyvből megtudhatjuk.„ (borító)

 Janja Grossmann: Csillámos arcfestés (Színes ötletek)
„A gyerekek imádják az arcfestést, mert pillanatokon belül bohóccá, pillangóvá, macskává vagy hercegnővé változhatnak. A könyvben összegyűjtött modellek közül fiúk és lányok egyaránt találnak kedvükre valót.” (könyv)
Kate Saunders: Két égetnivaló boszorkány
„Zöld Nasi és Loncsos Mamó alig százötven éves, vörösharisnyás süldő boszorkák. Tekintélyük semmi. Az igazságtalanságot azonban nem tűrik. Össze is rúgják a port Madám Ficsorral, aki száműzi őket a boszorkányszigetről. Alsócsalit falucskába vetődnek. De jaj, mi lesz velük, ha többé már nem is varázsolhatnak? A két "máglyáravaló" banya csínytevéseiből népszerű tévésorozat is készült.” (borító)
F. H. Burnett: A padlásszoba kis hercegnője

„A romantikus regény hőse Sara, egy kedves, szeretetreméltó és dús fantáziával megáldott kislány, aki egy angol leánynevelőintézetben tanul. Édesanyja után váratlanul elveszíti édesapját is, s az addigi jómódból belecsöppen a teljes szegénységbe: ahol addig a tanulók dísze volt, ott szolgasorba kerül, kegyelemkenyéren élhet tovább. A kislányt belső gazdagsága, a mások iránti szerető részvéte, valamint különleges képzelőereje segíti át a megaláztatások hosszú során: Hercegnőnek hiszi magát, s úgy gondolja, hogy egy hercegnőnek béketűrőnek, jószívűnek kell lennie, s így is él. Új barátokra tesz szert, és csodás eseményeket él át, melyek később életének gyökeres megváltoztatását eredményezik.

Bauer Barbara: A leggazdagabb árva

„A leggazdagabb árva egy kislány története, aki születésekor mesés gazdagságot, grófi címet és a fényűző élet ígéretét kapja. Egy kislányé, aki születése után nem sokkal elveszíti az édesanyját, elveszíti azt az embert, aki a legtöbbet adhatná neki.

Krisztina édesapja az ország egyik legtekintélyesebb főura, a kígyósi uradalom gazdája, aki súlyos betegségéből csodával határos módon felépül, így nem halálhíréről értesül a rokonsága, hanem esküvői meghívót kaphat kézhez. Az édesapa feleségül veszi kulcsárnője lányát, amivel megbotránkoztatja az örökségre ácsingózó rokonságot. Az esküvő napján hatlovas hintó érkezik a kastély elé, benne a nászajándékkal: egy fekete koporsóval.
Amikor aztán Krisztina háromévesen árván marad, nemcsak a családi viszályok nehezítik meg az életét, de a gonosz pletykákat terjesztő rosszakarók is. Bár szerető nagymamája és gondoskodó gyámja mindenben támogatják, Krisztina sokáig hiába keresi a helyét. Kérdések és kételyek gyötrik: ki is ő valójában, és mi dolga a világban?
Vajon megtalálja-e Krisztina a saját útját és a belső békéjét? És a szerelmet, azt a férfit, akinek megnyithatja szívét, és nem kell azon gyötrődnie, hogy vajon őt magát, vagy csak a vagyonát akarja?
Bauer Barbara új regényének központi alakja a műveltségéről és jótékonykodásáról ismert Wenckheim Krisztina grófnő, Sisi császárné palotahölgye. Wenckheim Krisztina édesapjáról, Antal József grófról mintázta Jókai Mór az Egy magyar nábob főhősét. A magával ragadó regényben a 19. század második felének Magyarországa színes, érzékletes világa tárul elénk: megelevenednek előttünk a nemesi uradalmak hétköznapjai és fényűző ünnepei, a kiegyezés korabeli Pest-Buda mozgalmas élete.” (borító)

Borbás Marcsi: Édes Békeidők

„"Ebben a könyvben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtöttük össze, minden titkot és rafinériát leírtunk. Odafigyelve biztos, hogy sikerülni fog minden egyes édesség.
Persze tökéletes sütemény nincs. Nem is ez a cél, hanem a teljes szívvel, minden érzékünkkel magunkba szívott, közösen átélt, tökéletes pillanat. Minden szeretettel végzett munka és őszinte élvezettel lenyelt falat egy kis saját, édes békeidő. Tisztelet a nagy cukrászmestereknek és a régi nagymamáknak, hogy megőrizték nekünk a recepteket arról, hogyan is kell igazán élni."

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >