KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló

2022. január

Wass Albert: A zenélő ezüstkecske
„- Másodiknak azt mondhatom, felséges uram, hogy egy igaz, jó barát többet ér, nemcsak az ezüstnél, de még az aranynál is. - Másodiknak? - csodálkozott a király. Hát elsőnek mi jön akkor? Mi értékesebb még egy igaz jó barátnál is? - Az első és legnagyobb érték a világon – válaszolt a katona, és a királykisasszonyra nézett -, a szerető, hűséges szív!” (borító)
Papp Diána: Mézeshét motel

„Hat év telt el a nyitás óta, a Bodza Bisztró hol döcög, hol virágzik, ettől függetlenül már semmi sem a régi. Petra újra Pesten, másfél éves kislányával.
Pali sikeres, ám nemcsak a vendégek szeretik, hanem a magazinok és a nők is. Párkapcsolata sikertelenségét is ügyetlen csajozással próbálja kompenzálni. A rúdtáncos Kármi csavarja el a fejét, aki Petra helyét szándékozik átvenni minden fronton. Young sincs már ott a faluban, jelenleg a fővárosban szélhámoskodik és zenél.
Istvánka, az erdélyi kertész, Pali újdonsült barátja. Ő az, aki fantáziát lát az üzletfejlesztésben, és megnyitja a Mézeshét Motelt.
Vajon összegyűlik-e még egyszer a Bükk lágy ölén ez a sok, számunkra jól ismert és kedvelt szereplő?
Lesz-e még Petra szerelmes?
Palival lehetnek-e valaha barátok?
Young tényleg visszatér Amerikába?
Teljesül-e Kármi vágya, hogy családja helyett őt válassza Pali?
És persze jól megy-e majd a Mézeshét Motel a botcsinálta vendéglátósok vezetésével?
A Mézeshét Motel a nagysikerű Bodza Bisztró folytatásaként ismét kellemes órákat szerez majd az olvasónak, aki izgulhat, vajon az évekkel ezelőtt már megszeretett szereplők sorsa most hogyan alakul, révbe érnek-e.” (borító)

Anne Jacobs: A Kilimandzsáró felett az ég

„Charlotte a nagyszülei házában nő fel, ahol pap nagyapjától és szigorú nagyanyjától kifogástalan nevelést kap: derék háziasszonyt faragnak belőle, megtanítják illendően viselkedni és társalogni. Ő azonban nem tartja sokra az efféle dolgokat, sokkal jobban szeret zongorázni, titokban szerelmes regényeket olvasni és messzi tájakról álmodozni. A kelet-frízföldi kisvárost, ahol egyetlen bizalmasa mozgássérült unokahúga, Klara, szürkének és unalmasnak találja. Nem számíthat azonban sok hozományra, ezért amikor a helyi gyarmatáru-kereskedés ifjú tulajdonosa, Christian Ohlsen megkéri a kezét, igent mond. Vesztére. Christian csapnivaló üzletembernek és megbízhatatlan férjnek bizonyul.
Amikor a tönk szélére kerülnek, Charlotte rájön, hogy csak egy módon kezdhetnek új életet: ha álmai földjére, a varázslatos Afrikába szöknek. Nem is sejti, hogy ezzel kezdetét veszi élete nagy kalandja, amelynek során talán a titkos vágyai is beteljesülnek. A villa szerzőjének új romantikus kalandregénye a 19. és 20. század fordulójára repíti az olvasót, aki képzeletben bebarangolhatja Afrika távoli tájait a fenséges Kilimandzsáró hófödte csúcsaitól Zanzibár káprázatos szigetéig.” (borító)

Claudia Gray: Star Wars: Köztársaság Fénykora: Fenyegető sötétség
„Reath Silas Jedi-padavan szereti a kalandokat – pontosabban, leginkább olvasni szeret róluk... Tökéletesen elégedett azzal, hogy boldog órákat tölt a coruscanti Jedi Templom könyvtárában, miközben arról ábrándozik, hogy egy szép napon a Jedi Rend egyik legnagyobb tudósa lesz. Ám mestere, a köztiszteletben álló Jora Malli más tervet forgat a fejében: elvállal egy megbízatást a Csillagfény Jelzőállomáson, a Köztársaság vadonatúj helyőrségén, amely az ismert űr határán lebeg. Reathnek pedig csatlakoznia kell mesteréhez, akár tetszik neki, akár nem. És nincs elragadtatva az ötlettől... Így aztán Reath, más Jedik társaságában, felszáll egy csillaghajóra, hogy a jelzőállomásra utazzon, ahol Jora mester várja őt, és ahol megkezdődhet új, kalandokkal teli élete a határvidéken. Ám történik valami a hipertérben, melynek révén a hajó, más egységekkel együtt, kilökődik a valós térbe, és megreked egy rendszerben, ahol az utasok csak egy elhagyatott, kísérteties űrállomáson kereshetnek menedéket. Az ott rejtőző titkok azonban – mint arra Reath is hamarosan rájön – az egész galaxist sötétségbe boríthatják...” (borító
Rajzolj lépésről lépésre! Neked is menni fog!
„Rajzolni remek szórakozás! Ha követed a könyvben található lépéseket, te is könnyedén rajzolhatsz rakétát és robotot, állatokat és szörnyeket, várat és erdőt, vagy bármi mást. Minden oldalon találsz helyet a saját rajzaidnak is.” (fülszöveg)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >