KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Nógrádi Gábor: Segítség, értem a kutyámat! 
„Lizivel megtörténik a lehetetlen: érteni kezdi a kutyák ugatását. Vajon mit tesz a lány, mikor a környékbeli ebek betörők érkezésére figyelmeztetik? A felnőttek hinni fognak neki? Vagy egyedül is képes lesz megállítani a bűnözőket? A megújított sorozat azoknak a gyerekeknek szól, akik most barátkoznak az önálló olvasással és az egyedül végigolvasott könyv élményére vágynak, vagy magabiztosabban fognak bele egy rövidebb könyvbe, ami több illusztrációt és viszonylag kevesebb szöveget tartalmaz. A kortárs magyar szerzők és illusztrátorok tréfás, könnyen érthető művei három olvasási szinten érhetőek el, és sok olyan szórakoztató, játékos részletet, feladatot, matricát tartalmaznak, melyek az olvasáshoz való viszonyt erősítik, a jártasság megszerzésének szórakoztató formáját biztosítják.” (borító) 
Sandra Grimm – Herbert Schulmeyer: Gólvadászok 
„Jani csapata egyszerűen minden meccset elveszít. Nem csoda, hogy a nagyfiúk folyamatosan kinevetik őket. Csakhogy Micinek támadt egy remek ötlete, hogyan változtathatnak ezen a helyzeten. Jani és barátai szorgalmasan edzeni kezdenek. Vajon ez elegendő lesz ahhoz, hogy megnyerjék az év...” (borító) 
Leiner Laura: Ég veled (Iskolák versenye első kötet)
„Hanna most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják. Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá. Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyén.” (borító)
Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla

„Ilont és két testvérét egészen a magyar fővárosig menekíti Székelyföldről az édesapjuk. Talán az emlékek elől, hogy feledni tudják a borzalom éjszakáját, hogy végre elhallgattassák az ablakba újra és újra leszálló, halálhírt hozó kuvik hangját. Az ország gyásznapját követő hajnalon, a félrevert harangok zúgása közepette hagyják el az ezeréves "szülőhazát". De nemcsak ellehetetlenített életük roncsait viszik magukkal a szekéren, hanem egy súlyos családi titkot is a szívükben.
Ilon mélyre, nagyon mélyre temeti a titkot és a múltat, évtizedekig nem beszél róla. Sem a lányának, sem az unokájának, Amandának. Akit egyébként nem is érdekel a család története, nem akar tudni a múltról, lázad a hagyományok ellen. Sikeres, jól kereső közgazdászként csak a jelenben, s csak a pillanatnak él. Aztán a városszéli villa mellett lakópark nő ki a földből, új emberek érkeznek, új ismeretségek kötődnek, új barátságok szövődnek, kizökkentve Amandát megszokott, uniformizált életéből. Egy napon rádöbben, milyen keveset tud Ilon mamáról, a családjáról és önmagáról is. Most már kész meghallgatni nagyanyja történetét. És akkor Ilon mama mesélni kezd. Feltámad a múlt, megelevenednek az emlékek, amelyeknek a nyomába eredve Amanda nemcsak a család békéjéhez nélkülözhetetlen igazságot, hanem a szerelmet és saját jövőjét is megtalálja. Sorsfordító történelmi események, legendák, hagyományok, egy család több generációjának évszázadon átívelő megindító és elgondolkodtató históriája.” (borító)

Anne Jacobs: A villa
„Egy úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok... Augsburg, 1913. Fiatal árvaházi lány érkezik Johann Melzer textilgyár-tulajdonos villájába. Marie-t konyhalánynak veszik fel a pazar palotába; öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, ugyanakkor a ház asszonyának védelmét élvezi. Senki nem tudja, miért. Léha diákévei után hazatér a villába Paul Melzer, a család sármos, tékozló fiúja, aki hirtelen szerelemre lobban Marie iránt. Bár a lányt is magával ragadja a szenvedély, tisztában van vele, hogy úr és szolga kapcsolata mindig fájdalmas véget ér, így kikosarazza a férfit. Katharina, a legfiatalabb, lázadó Melzer sarj is pártfogásába veszi Marie-t, akiből hamarosan komorna lesz. Johann Melzer azonban egyáltalán nem nézi jó szemmel Marie tündöklését. A múlt kísért, a szigorú családfő pedig képtelen szembenézni az igazsággal... Anne Jacobs izgalmas romantikus regénye egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az 1910-es évek Német- és Franciaországába kalauzol bennünket, Picasso és a modern művészet, a vad és mély érzéki szerelem korába, amikor már küszöbön az I. világháború. A nagy sikerű Downton Abbey című sorozat rajongóinak különösen ajánljuk.” (borító)
Kate Middleton – Jane Smith: Első lépések: Kiút az étkezési zavarokból
„Az anorexia, a bulimia és más étkezési zavarok korunk népbetegségei. Különböznek ugyan egymástól, de sok bennük a hasonlóság. A beteg arra törekszik, hogy megszerezze az uralmat a teste felett, ám végül az irányítás kicsúszik a kezei közül. A gyakorlatias tanácsadó könyv...” (borító)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >