KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló – Október
Miklya Luzsányi Mónika: Zűrös Zénó
 „Zénó körül folyton pezseg az élet! Nem ismer határt, ha csínytevésről van szó. Kreativitása végtelen: apa Pikápjának feltuningolása, vagy egy kreatív farsangi jelmez kitalálása nem jelent kihívást számára. És akkor még a mutáns katicákról nem is beszéltünk...” (borító)
Berg Judit – Kertész Erzsi: A négy madár titka
„Két népszerű szerző első közös kalandregénye, mely izgalmasan ötvözi a Rumini és a Panthera sodró erejét. Legyen ez a könnyen olvasható, fordulatos könyv az első detektívtörténeted!
Az egész egy titkos ládikával kezdődik, és a rejtélyek egyre csak szaporodnak: Mit rejt a titkos tégely? Hová tűnt Gerda? Mik azok a furcsa rajzok a füzetében? Kicsoda DR? És miről csicseregnek a madarak? Kövesd a sorokat és nyomozz együtt Kikivel!
„Galamb mutatja az utat, Sas őrzi a fészket. A titok fölött holló köröz,
A veréb nem közönséges madár.”
Nógrádi Gábor: Segítség, értem a kutyámat!
„Lizivel megtörténik a lehetetlen: érteni kezdi a kutyák ugatását. Vajon mit tesz a lány, mikor a környékbeli ebek betörők érkezésére figyelmeztetik? A felnőttek hinni fognak neki? Vagy egyedül is képes lesz megállítani a bűnözőket?” (borító)
Nógrádi Gábor: Nyeregbe srácok!
„A Papa, unokái segítségével vidám, kalandos helyzetekben tanulja meg a kerékpáros közlekedés szabályait. Cakó Ferenc rajzai még élvezetesebbé teszik a balesetmentes bringázásra tanító könyvet. Jobb ma egy könyv, mint holnap a felsebzett térd, nem?

Fejezetcímek: Mountain bike vagy trekking? Ez kötelező, az nem. Egy kortyot sem, Papa! Kerüld ki vagy fejbe vághat! Éljen az elsősegély tanfolyam! Jó Papa holtig tanul. Tekerjünk télen is! Ha jót akarsz, számíts a rosszra! (Korhatár nélkül)”

Fábián Janka: Julie könyvkuckója
„A könyvárus lány című regényben megismert Julcsi elvesztette szüleit az 1956-os forradalomban, nővére, Gitta pedig nyomtalanul eltűnt. Amerikában talál új otthonra, családra és igaz barátnőre, a lángvörös hajú, nagyszájú, nyughatatlan, magyar származású Ágira.
A két lány együtt éli meg a kamaszkor örömeit és bánatait, és vág neki a felnőtt létnek. Ági újságíró lesz, Julcsi pedig valóra válthatja gyerekkori álmát: saját könyvesboltjában árulhatja a szívének oly kedves irodalmi műveket. Aztán az élet és a történelem úgy hozza, hogy útjuk egy időre elválik. A kalandvágyó Ági Saigonból tudósít a vietnámi háborúról, Julcsi pedig egy titokzatos levél és fénykép hatására Budapestre utazik, hogy annyi év után megpróbálja felkutatni a nővérét. Mire visszatérnek Amerikába, mindketten szegényebbek számos illúzióval, de Julcsi új könyvesboltjának, a Julie Könyvkuckójának a megnyitása új kezdetet jelenthet.
A mozgalmas és felejthetetlen hatvanas évek lassan a végükhöz közelednek. Vajon a két lány, aki az átélt élmények hatására visszavonhatatlanul felnőtté érik, megtalálja-e a mindvégig máshol keresett boldogságot?” (borító)
Anne L. Green: Toszkán örökös
„"Édes, mint a szőlő, mámorít, akár a bor. Ha belekóstolsz, csak még többet akarsz!" - Karády Anna írónő "Csodálatos történet egy szerelemről és egy olasz borbirtok titkairól." - Pink Princess Reads - Soha ne add fel az álmaidat, tűnjön bármilyen végtelennek is az út...”
Papp Diána: Most élsz
„Zoli egy hangulatos vidéki kisváros moziját vezeti, ami egykor romantikus búvóhelye volt az álmodozó szerelmeseknek.
Az utóbbi években azonban a szerencse elkerüli a férfit; a nézőszám apad, a tartozások nőnek, és hiába őrizte meg fiatalos sármját, a Nagy Ő sem akar betoppanni az életébe…
Egy nap azonban megtalálja a gimis osztálytársak annak idején rábízott lezárt leveleit, amelyekben arról írnak, vajon mi lesz velük, hol tartanak majd tizenöt év múlva. Hirtelen feltárul a rég eltemetett múlt; a gondtalan évek, fergeteges bulik, életre szóló barátságok, soha be nem teljesült szerelmek, és a fogadalmak, hogy mindenáron boldogok lesznek…
Vajon mi lett abból a mosolygós srácból, aki mindenáron sikeresebb akart lenni országos hírnevű apjánál? Boldog-e az a lány, aki az érettségi banketten még titkolta pár hetes terhességét? Hová sodorta az élet az osztály zűrös csaját, akinek minden fiú az ágyába akart bújni, és legfőképpen, hol lehet Viki, akinek Zoli soha nem merte elmondani, mit érez iránta…” (borító)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >