KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvajánló – Március

Novák Vica: Minka és a betűvetők
„Ajjaj, hová szöknek a betűk?
Minka elsős. Ügyes, okos, de van egy bánata: nem boldogul az olvasással. Talán butább, mint a többiek? Ő már sose fogja megtanulni az ábécét? Megpróbál elolvasni egy feliratot, ám furcsa dologra lesz figyelmes: egymás után illannak el belőle a betűk! Eltűnnek az újságokból, a képernyőről, sőt a könyvekből is. Minka rögtön üzen a szelek hátán utazó, furcsa barátjának, Szélvésznek. Lehet, hogy valami galiba történt a betűvetők titkos földjén? Kósza, a széllény hátán kalandra indulnak Szeles-zugba, hogy visszaszerezzék a betűket, és megmentsék a történeteket a feledéstől. Ki tudja, ha sikerrel járnak, hátha még Minkának is sikerül megtanulnia az olvasást. Bűbájos, fantáziadús történet a betűkkel ismerkedő kisiskolásoknak, óvodásoknak. Indulj vele te is az elveszett betűk nyomába!” (borító)

Rozgonyi Sarolta – Francz Magdolna: Magyarország (Mi micsoda Junior)
„A kiadó saját fejlesztésű kötetében Benővel és Mimivel az olvasók bejárhatják Magyarország tájait, városait, várait, megtudhatják hol várnak rájuk a legjobb kalandok. Miből áll az országjáró ebéd és kik azok az írók, művészek, feltalálók, akiknek nevét az egész világon ismerik.
A kötetet Kelemen-Czakó Rita illusztrálta.
5 éves kortól ajánljuk.” (fülszöveg)

Christine Gall: Tarkabarka húsvéti díszek
A könyv olyan ötleteket mutat be, amelyeket a gyerekekkel együtt valósíthatunk meg. Így, együtt tölthetjük az időt barkácsolás közben, ráadásul szép húsvéti dekorációk készülnek. Húsvétkor nem hiányozhat sem a nyuszi, sem a húsvéti kosár. De milyen lenne a húsvét tavaszi virágok nélkül, melyek végre beharangozzák a melegebb évszak érkezését? Találhatunk javaslatokat arra is, hogy díszíthetjük fel velük reggelihez az asztalt vagy az ablakpárkányt, az ajtókat és a falakat…” (előszó)

Victoria Holt: Rózsa Tövis nélkül
„A nemes, nagy hatalommal és jelentőséggel bíró Howard család egy elszegényedett tagjának nyolc gyermeke közül az egyiket, a tízéves Katherine-t magához veszi nagyanyja, Norfolk hercegné. A jó szándékú, nyíltszívű, ám tanulatlan naiv és befolyásolható kislányt megszédíti a szokatlan környezet. Nagyanyját teljesen lefoglalja másik unokája, Boleyn Anna királyné tragédiába forduló, szédítő karrierje, nagybátyját, Norfolk herceget pedig az államügyek, a király körüli intrikák kötik le. Katherine élete felelőtlen szolgálók, udvaroncok társaságában telik, szeretetvágya, tapasztalatlansága korai szerelemnek képzelt kalandokba kergetik. Élete nagy fordulatot vesz, amikor az Udvarba kerül Henrik király negyedik feleségének udvarhölgyeként. Az igazi szerelem is rátalál, de nem teljesedhet be, mert a gyönyörű, életvidám fiatal lányra szemet vet a boldogtalan, öregedő király, és feleségül kéri. A káprázatos, csillogó élet, a hatalommal járó örömök, a király odaadó szerelme csak rövid ideig tartó boldogságot hoz Howard Katalin királyné számára. A múlt árnyai, az ellenállhatatlan szerelem, az intrikák, a számára szinte felfoghatatlan hatalmi bonyodalmak és árulások miatt Henrik ötödik feleségének élete is tragikus véget ér.” (borító)

Nora Roberts: Sötét boszorkány
„Iona Sheehan Amerikában született, de sohasem érezte otthon magát abban az országban, és a szüleivel sem tudott jó kapcsolatot kialakítani. Mindig arra vágyott, hogy szeressék és elfogadják, de mintha rossz helyen kereste volna a boldogságot. Aztán a nagymamájától megtudja, hol teljesedhetne ki az élete. Írországban, egészen pontosan Mayo megyében, a zöld erdők, dús mezők és csillogó tavak vidékén. Mert onnan származik, és nem hétköznapi örökség várja azon a helyen. Ő az egyik Sötét boszorkány a három közül, akiknek a varázsereje nemzedékről nemzedékre öröklődik. A három Sötét boszorkánynak egy időben, egy helyen kell lennie, hogy leszámolhasson ősi ellenségével, a gonosz Cabhan varázslóval. Az első Sötét boszorkány leszármazottai már évszázadok óta készülnek, várakoznak, átadva egymásnak a mesterséget és a tudást. Úgy tűnik, most elérkezett az idő. Iona mindent hátrahagyva elhagyja Amerikát, és Írországba utazik, hogy találkozzon az unokatestvéreivel, a másik két Sötét Boszorkánnyal. Végre igazi család veszi körül, és úgy érzi, hazatért. Nemsokára sor kerül Cabhan első támadására, és Ionát ez is meggyőzi arról, hogy jól döntött, helyes úton jár. Munkát vállal a közeli lovardában, és megismerkedik Boyle McGrath-szal, a lovarda egyik tulajdonosával, aki megtestesíti mindazt, amit Iona vonzónak tart egy férfiban…” (borító)

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >