KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Farsangi szemüvegek készítése - Kézműves foglalkozás a könyvtárban

Farsangi szemüvegek készítése

2023. február 10-én és 14-én alsós diákjainkat kézműves foglalkozással vártuk a könyvtárba. A kézműves foglalkozás témája a farsang volt, ahol a gyerekek különböző témájú (unikornis, focilabda, alma) party szemüvegeket készíthettek. A kézműves foglalkozáson összesen 77 fő vett részt. A program időtartalma 45 perc volt.
A résztvevőkre jellemző volt, hogy a fiúk, mivel nagy focirajongók a focilabdás party szemüveget választották, a lányoknál pedig az unikornis volt a jellemző.
A diákok a szemüvegek elkészítéséhez a sablonokat, színes kartonokat, színes papírokat az asztalra kikészítve megkapták, az egyes munkafolyamatokat közösen készítettük el, mind a lányokkal mind pedig a fiúkkal. A sablonok körbe rajzolása után a vágás és ragasztás következett, így elkészült a választott farsangi szemüveg, melyet nagy örömmel fel is próbáltak és viselhetnek majd az iskolai farsangi bálon.
A kézműves foglalkozás elsődleges célja a kézügyesség fejlesztése volt, a foglalkozásokon voltak, akik ügyesebben dolgoztak, jobban haladtak az egyes munkafolyamatoknál, de voltak olyanok is, akik lassabban, de precízebben dolgoztak. Így a foglalkozás végére szép színes, vidám farsangi szemüvegek készültek és a résztvevők boldogan mosolyogtak a fényképeken, melyek megtalálhatóak a könyvtárunk honlapján.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >