KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Víz, vizes élőhelyek foglalkozás

Víz, vizes élőhelyek foglalkozás

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából óvodások látogattak el könyvtárunkba 2023. január 31-én, és vettek részt foglalkozásokon. Egy-egy foglalkozás 30 perces volt. A foglalkozások után az asztalra kikészített, témához kapcsolódó könyveket nézegették, forgatták.

A könyvtári látogatás elején az óvodásokkal beszélgettünk a víz fontosságáról, megjelenési formáiról. A beszélgetés után a gyerekek meghallgathatták Mester Györgyi: A csacsogó kispatak meséjét, majd a vizes élőhelyekhez kötődő verseket olvastam fel nekik (Zelk Zoltán: A kis patak, Kányádi Sándor: Ballag a folyó, Szipőcs Ildikó: Tenger stb.), végül találós kérdéseket fejtettek meg, amit nagyon élveztek és örömmel oldottak meg.
A foglalkozás befejezéseként gyermekek egy interaktív program segítségével játékosan ismerkedhettek meg a vizes élőhelyekkel, élővilágukkal, védelmükkel. A könyvtár dokumentumait felhasználva a gyerekek egy – egy állat, vagy növénynél érdekességeket hallhattak.
A foglalkozásokon az apróságok érdeklődőek voltak. Ügyesen, aktívan oldották meg a különböző feladatokat, vidáman, jó hangulatban mentek vissza az óvodába.

Pácsonyi Ildikó

vizes foglalkozas2023

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >