KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kézműves foglalkozás – Nyuszis sarok könyvjelző
(2022. április 11-12.)

Húsvét közeledtével 2. és 4. osztályos tanulók látogattak el kézműves foglalkozásra a könyvtárba szabadidejükben. A foglalkozásokon választhattak a gyerekek, hogy nyuszis könyvjelzőként vagy ajándéktasakként készítik el a munkájukat. Mindkét esetben együtt haladtunk az egyes munkafolyamatoknál (hajtogatás, sablonok rajzolása színes papírokra, vágás), csak az utolsó részfeladatnál tértünk el a nyuszi fejének felragasztásánál. Aki ajándéktasakot szeretet volna készíteni az ellenkező oldalra ragasztotta fel a nyuszi fejét alkotó részeket, mint aki könyvjelzőt készített.
A 2. osztályos foglalkozáson húsvéthoz kapcsolódó verseket olvastam fel a foglalkozás elején (Tapsifüles és a húsvét) és végén (Húsvét a kertben) Mentovics Éva verseskötetéből.
A 4. osztályosoknál a húsvéti ünnepkör, népszokások, tojásfestés technikájának megismeréséhez ajánlottam könyveket (pl.: Jeles napok és népszokások, Zima Szabolcs: Hagyomány és kultúra, Tészabó Júlia: Nagy húsvéti képeskönyv), valamint ajándékötletekhez és dekorációk készítéséhez a Színes ötletek sorozatból (pl.: Tarkabarka húsvéti díszek, Ötletek kindertojásból). A könyvajánlások után beszélgettünk a fiúkkal a locsolási szokásaikról, majd locsolóverseket tartalmazó köteteket mutattam be.
A foglalkozások végén mindenki meg volt elégedve a saját alkotásával, örömmel mutogatták egymásnak az elkészült könyvjelzőket, ajándéktasakokat. Többen kölcsönöztek a tavaszi szünetre olvasnivalót: regényeket, barkács - és süteményes könyveket.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >