KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kézműves foglalkozás, újrahasznosítható alapanyagokból

Az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva könyvtárunkban 2. és 4. osztályos diákokkal újrahasznosítható alapanyagból ceruzatartót készítettünk. Ezen a héten tartottuk a népmese hetét is, ezért a ceruzatartók témájához, sablonjához az ötletet, a népmesékben gyakran szereplő, kívánságot teljesítő hal adta. Így a lányok nagy örömére sellőt készítettünk, a fiúk pedig cápát, papírguriga felhasználásával. A ceruzatartó elkészítéséhez minden gyermek megkapta a sablonokat, majd saját kreativitásának, képzeleterejének megfelelően dekorálhatta, színezhette a munkáját.
A foglalkozás alatt a résztvevők felsorolhatták kedvenc népmeséjüket, melyek között az elkészített tárgy témaköréhez kötődő is elhangzott, illetve felolvasásra is került, a gyerekek alkotó tevékenysége alatt.
Az elkészült tárgyak nagyon szépek és színesek lettek. Öröm volt látni, hogy a lányok, fiúk, elégedetten, boldogan hagyták el a könyvtárat, az elkészített sellő vagy cápa alakú írószerek tárolására alkalmas saját készítésű kézműves termékeikkel.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >