KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvtári csoportos foglalkozás: Madarak és Fák napja alkalmából

Könyvtárunkba 2019. május 16-án, 4. osztályos diákok látogattak el környezetismeret óra keretén belül könyvtári csoportos foglalkozásra, Madarak és fák napja alkalmából.
A foglalkozás célja, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a madarak és fák védelmére, a könyv- és könyvtárhasználat-, az önálló információgyűjtés gyakorlása.
A foglalkozáson 25 fő vett részt, a diákok 3 fős csoportokban dolgoztok, minden csoport egy a környezetében élő madárról (külső tulajdonságok, élőhely, táplálkozás stb.) gyűjtött információt megadott kulcsszavak segítségével, különböző növény- és állathatározók, lexikonok segítették a felkészülést, melyet fel is olvastak társaiknak. A foglalkozáson a csoportok gyűjtöttek még madarakhoz kapcsolódó szólásokat és közmondásokat, oldottak meg a fa részeinek meghatározásához kapcsolódó szójátékokat, találós kérdéseket. Beszéltünk a fák csoportosításáról, jelentőségükről (Miért fontosak számunkra a fák?), megnéztük, a különböző fák virágait és terméseit a témához kapcsolódó könyvtárban megtalálható könyvek (növényhatározók, lexikonok, zsebkönyvek) segítségével.
A foglalkozáson a csoportok kisebb – nagyobb segítséggel, ügyesen oldották meg a feladatokat.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >