KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

A Mikulás órája

December 4-én a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár „előmikulás” meglepetésre hívta az óvodásokat és az iskola alsó tagozatos tanulóit. Az iskola aulájában színpadi előadáson láthatták a Pesti Kisszínház színészeinek játékában a Mikulás órája című darabot:
Szereplők: Mikulás, Katyvasz (krampusz), Dió (krampusz), Rudolf
„Mikulás és a Krampuszok az ajándékozásra készülnek, már csak egyet kell aludni és a Mikulás minden kisgyermeket megajándékoz a világon. Mindenki sürög, forog, készülődik. Mikulásnak is sok a dolga és, hogy nehogy elfelejtse magával vinni az okos óráját, rábízza a krampuszokra.
Katyvasz nagyon büszke a feladatára, és minden percben igyekszik az órára vigyázni, de egy óvatlan pillanatban leejti az órát, az pedig összetörik. Nagy kalamajka kerekedik. A két krampusz megpróbálja mindenféle eszközökkel menteni a menthetőt, ugyanis e nélkül az óra nélkül Mikulás nem tud eljutni mindenhová. Megpróbálják megjavítani, de nem megy, másikat sem tudnak keríteni, ráadásul Rudolf megsértődik, mivel eddig azt gondolta, hogy ő nélkülözhetetlen. Mindenki megpróbálja megnyugtatni, de hajthatatlan, sztrájkot hirdet. Katyvasz és Dió jó nagy slamasztikába keveredtek, nem tudják, hogyan oldják meg a dolgot. Attól tartanak, hogy elrontották a gyerekek örömét, és elmarad a Mikulás ajándékosztása. Végül Mikulás megnyugtat mindenkit, és elmondja, mennyire fontos, hogy higgyünk abban, amit teszünk, mert az önmagunkba vetett hit nélkül semminek nincs értelme.
A gyerekek nagyon örültek a színdarabnak, melynek végén Mikulás dalokat énekeltek együtt a színészekkel, s egy kicsit ráhangolódtak a karácsonyi dalokkal a közelgő ünnepre is.

Horváthné Nagy Elvira

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >