KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kézműves foglalkozás – Adventi naptár
2018. november

2018. november utolsó hetében a diákoknak lehetőségük volt szabadidőben adventi naptárat készíteni a könyvtárban. A foglalkozásokon 44 tanuló vett részt és készítette el saját adventi naptárát. Adventi naptárunk alapját papírtálca adta és erre ragasztottuk fel a gyertyákat és a 24 napot szimbolizáló óraszerkezetet, melynek mutatója egy fenyőfa volt.
A foglalkozások alatt halk ünnepváró zene szólt. Az adventi naptár alapját egy adventi koszorú adta, ezért a foglalkozás elején beszéltünk az adventi koszorún lévő 4 gyertya színéről, jelentéséről és az adventi készülődésről.
A foglalkozásokon a naptár összeállításához szükséges alapanyagokat, sablonokat a résztvevők megkapták, majd a sablonok felhasználásával lépésről lépésre elkészültek a szebbnél szebb adventi naptárak. A gyerekek fehér kartonpapírokat kaptak a naptár elkészítéséhez, nem pedig színeseket, ezzel sem szerettük volna befolyásolni a gyerekek elképzeléseit, mindenki saját ízlésének megfelelően díszíthette a saját kis adventi koszorúját, ami egy adventi naptár szerepét töltötte be, így igazán egyedi, kreatív naptárak születtek a foglalkozás végére.
Az elkészült naptárakat a résztvevők örömmel készítették, mutogatták társaiknak.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >