KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Család az irodalomban – könyvtári irodalmi vetélkedő

Könyvtárunkba 2018. október 2-án az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretén belül irodalmi vetélkedőre invitáltunk, felső tagozatos tanulókat, melynek témája a család volt. A vetélkedőre 7 csapat jelentkezett, 3 fős (vegyes életkorú) csapatok versenyeztek egymással.
A vetélkedő 2 részből állt, első részben megfilmesített családregényekből láttak részleteket a tanulók, majd utána válaszolniuk kellett a feladatlapokon szereplő, kérdésekre. Lehetőségük volt a csapatoknak egymástól pontokat is rabolni villámkérdésekkel. A vetélkedő második részében olyan versek szerepeltek, melyek témája szintén a család volt. A feladatok között szerepelt az elhangzott versekből összeállított feladatlap, melyen a megfelelő családtagokat kellett behelyettesíteni a megadott verscímekbe, részletekbe, illetve memória játék, melyben az elkezdett verssorokat kellett folytatni a csapattagoknak, a legügyesebb csapattagok szintén plusz pontokhoz jutathatták a csapatokat. A csapatok ügyesen oldották meg a feladatokat, vidáman, jó hangulatban hagyták el a könyvtárat.
A vetélkedő zárásaként összesítettük a pontszámokat, majd az 1-3. helyezett csapatot jutalmaztuk, az Országos Könyvtári Napok promóciós anyagaival: notesszel, tollal, ceruzával. A család az irodalomban című vetélkedőn megjelent tanulókat könyvjelzővel ajándékoztuk meg.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >