KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Karácsonyi könyvtárhasználati vetélkedő

A karácsonyi ünnepkör népszokásait felelevenítve, 2017. december 11-én könyvtárhasználati vetélkedőre hívtuk a 3-4. osztályosokat.
A vetélkedő célja volt, hogy az új ismeretek mellett gyakorolják a gyerekek a könyvtárhasználatot, tudjanak keresni, lexikonokban, szótárakban és a szépirodalmi és ismeretközlő irodalom között. A vetélkedő 45 perces volt és 23 diák vett részt rajta (3 fős csapatok).
A karácsonyi könyvtárhasználati vetélkedő feladatai között szerepelt: egy karácsonyi témájú könyv kirakása (puzzle), majd megkeresése a könyvtárban, népszokások (kántálás, regölés, betlehemezés, lucázás) értelmezése a Magyar Néprajzi Lexikon felhasználásával, Advent fogalmának meghatározása a lexikonok segítségével, a felhasznált dokumentumok adatainak (cím, kötet, oldalszám, oszlop, címszó) leírása a visszakereshetőség miatt, utolsó feladatként a csapatoknak egy karácsonyi verset, mesét, kézműves könyvet kellett keresniük.
A feladatokat a csapatok ügyesen, szorgalmasan megoldották, a gyerekek a vetélkedőn jól érezték magukat. Az 1-3. helyezett csapat jutalomba részesült (színes ceruza készletek, ceruzák, noteszek).

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >