KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

DSC00828

Kézműves foglalkozás: Karácsonyfadísz készítés

A karácsony közeledtével 2017. december 5-én, 6-án és 7-én ünnepi kézműves foglalkozásra invitáltuk az iskola alsó tagozatos diákjait a könyvtárba. A foglalkozáson a gyerekek angyalka és fenyőfa karácsonyfadíszeket készítettek. A karácsonyfadísz készítésen összesen 56 diák vett részt. A foglalkozások 45 percesek voltak.
A díszek készítése előtt felelevenítettük az advent időszak ünnepeit, jellemzőit, majd a 3. osztályosok H. C. Andersen: A fenyőfa című meséjét hallgathatták meg. Az 1-2. osztályosok az évszakra, decemberre, karácsonyra íródott verseket hallgathattak tőlem (Mentovics Éva: Hónapról hónapra című kötetéből: Mit kíván december? Móka a hóbuckák között, Angyali üdvözlet, Karácsonyi dal). A versek, mesék után könyvajánlások hangzottak el (Színes ötlet sorozat, mese-, és verses kötetek).
A díszek elkészítéséhez az alapanyagokat (színes papírokat, színes ceruzákat, filceket, sablont) és eszközöket (ollót, ragasztót) az asztalokon a gyerekek megtaláltak. Az angyalkák elkészítéséhez a sablonok körbe rajzolása után vágtak dekoráltak és ragasztottak a gyerekek. A fenyőfa elkészítése origami hajtogatással történt. Az angyalka illetve fenyőfa elkészítése alatt halk mikulás és karácsonyi gyerekdalok szóltak.
A foglalkozásokon a gyerekek nagyon ügyesek voltak és jó kedvűek, az elkészített karácsonyfadíszekkel mindenki meg volt elégedve. A diákok nem csak a karácsonyfadíszeket készítették el szépen és jó hangulatban, hanem nagyon szívesen mondtak verseket és énekeltek dalokat a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan.

Pácsonyi Ildikó

DSC00846

 

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >