KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

DSC00692

Szórakoztató Figura Ede előadások a könyvtárban

A gyerekek kívánságára ismét könyvtárunkban járt Figura Ede. Először Ha bekopogsz, megtudod című előadását hallhatták az iskola első és második osztályos tanulói és az óvoda nagycsoportosai. A gyerekek egy vidám, interaktív mese során találkozhattak egy náthás kisfiúval, az őt kezelő doktor bácsival, barátaival, az egértől félő gazdaasszonnyal és az ő állataival. Közben megzenésített népköltéseket, Csoóri Sándor és Tarbay Ede verseit hallgatva kapcsolódhattak be szereplőként a történetbe.
A második előadásra a harmadiktól a hatodik osztályban angol nyelvet tanuló diákokat hívtuk meg. Ebben a műsorban a legnépszerűbb angol gyerekdalok hangzottak el. Az összekötő szövegek és játékok angolul és magyarul hangzottak el. A Charlotte menni London vidám műsorban a gyerekek is aktívan szerepeltek és segítették Ede bácsit, hogy megértse az Angliából érkező, csak angolul tudó Charlotte Popkidst.
Természetesen a németesek sem maradtak program nélkül. Ők Hans Hoffmannt, a Baranyába érkező és itt letelepedő német kisfiút segítették a ház körüli dolgok megoldásában és a süteménysütés kellékeinek megvásárlásában. A németül és magyarul elhangzó történetet sok játék és közös éneklés kísérte.
Figura Ede és Márk Sarolta dalaiból és műsoraiból nem csak az interneten található ízelítő, hanem több CD-je könyvtárunkban is meghallgatható.
A gyerekek visszajelzései alapján biztos, hogy nem utoljára voltak vendégeink a zalakarosi könyvtárban, hiszen most is maradandó élményeket nyújtottak a zalakarosi gyerekeknek.

Horváthné Nagy Elvira

Az előadáson készült -pár perces- videókat az alábbi linkekre kattintva tekintheti meg:

Figura Ede előadása - felvétel 1.

Figura Ede előadása - felvétel 2.

Figura Ede előadása - felvétel 3.

DSC00778

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >