KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Egzotikus állatok foglalkozás óvodás csoportoknak

Könyvtárunkban 2017. november 27-én és november 29-én, 30-án óvodás csoportoknak tartottam foglalkozást Egzotikus állatok témakörben. A foglalkozásokon 60 kisgyerek és 6 fő óvónő vett részt. A foglalkozások 60 percesek voltak.
Az óvodások köszöntése és a könyvtár bemutatása után, az egzotikus állatokról hangzottak el érdekességek és tudod-e? kérdések az Állati jó fejtörők! (Játssz és okosodj!) című könyvből. A kérdések és érdekességek felolvasását mindig az adott állathoz kötődő rövid kis verses mese követte, Csukás István: Sün Balázs (Zsiráf – mese, Óriáskígyó – mese, Elefánt – mese, Pávián – mese, Zebra - mese) című kötetéből, illetve Verses – állatos ABC (Delfin, Papagáj, Teve) című verses könyvből. A verses meséket játék követte, kivetítőn interaktív program segítségével a kisgyerekek közreműködésével az egzotikus állatok testrészeivel: fül, lábujjak, stb., papagájok tollazatával, állatok árnyékának, bundájuk felismerésével, ismerkedhettek meg az egzotikus állatok témaköréhez tartozó állatfajtákkal. A feladatok lezárásaként szintén kivetítőn a különböző állatokról nézhettek szebbnél - szebb képeket és hallhatták az állatok hangjait a kisgyerekek. A foglalkozás utolsó 15 percében az asztalokra színes képes könyveket tettünk ki az állatokról, amelyeket a gyerekek nagy lelkesedéssel fogadtak, és forgattak.
A foglalkozásokon a kisgyerekek nagyon ügyesek és aktívak voltak. A helyes válaszokért a foglalkozás témaköréhez kapcsolódó matricákat kaptak jutalmul.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >