KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Táplálkozz egészségesen! Könyvtári vetélkedő felsősöknek 2017. november

Könyvtárunkban 2017. november 20-án az egészséges táplálkozás napja alkalmából vetélkedőt szerveztünk felső tagozatos diákoknak. A vetélkedőn 12 fő, 5-6.osztályos tanuló vett részt szabadidejükben. A vetélkedő időtartalma 45 perc volt.
A vetélkedő feladatai között szerepeltek: kvíz kérdések, ügyességi feladat: origami (minden csapat kapott egy leírást az adott gyümölcs hajtogatásáról, valamint a gyümölcsök elkészítéséhez színes papírokat. A leggyorsabb csapat kapta a legtöbb pontot, a leglassabb a legkevesebb pontot), könyvtárhasználattal kapcsolatos feladatok között szerepelt: különböző vitaminok (A, B, C, D, K, E, L, F) előfordulási helyének és jótékony hatásainak keresése, valamint utolsó feladatként egy egészséges napi menüt (5 étkezés) kellett összeállítaniuk a csapattagoknak, a könyvtárban található szakács-, és süteményes könyvekből.
A vetélkedőn a csapatok igyekeztek sikeresen megoldani a kapott feladatokat. Az első három helyezett csapat jutalomban részesült (mappák, noteszek, ceruzák).

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >