KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Népmese vetélkedő

2017. szeptember 27-én a 3-4. osztályos tanulók szabadidejükben népmese vetélkedőn vettek részt a könyvtárunkban. A vetélkedő időtartalma 45 perc volt. A vetélkedőn 8 csapat (csapatokat számokkal jelöltük meg 1-től 8-ig), 24 fővel vett részt. A vetélkedő célja, hogy a közelgő magyar népmese napja alkalmából, a gyerekek a népmesékről tanult ismereteiket felelevenítsék.
A vetélkedőn a gyerekeknek a népmese témaköréből kapott feladatokat kellett megoldaniuk. Feladatok között szerepelt: képkirakó (meserészlet kirakása időre), melyhez népmese címeket kellett párosítani, mese TOTÓ, gyakori népmese számokból mese Lottó, leggyakrabban használt mesekezdő, mesezáró formák, mondatok, szófordulatok írása, végül a Hamupipőke című meséből egy meserészlethez kapcsolódó feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak („Segítsetek Hamupipőkének szétválogatni a magokat, mert a mostohája, addig nem engedi el a bálba.” – az asztalokon található tálakban lévő lencse és napraforgó szétválogatása).
A vetélkedő végén 4 csapat (2db 1 helyezés) vehetett át jutalmat (gumis mappákat, töltőceruzákat, noteszeket vehetek át a csapatok tagjai). A népmese vetélkedő jó hangulatban zajlott, minden csapatban a csapattagok segítették egymást szépen összedolgoztak.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >