KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kézműves foglalkozás Anyák napjára

Anyák napjára készülődve 2017. május 2-án, 3-án, 4-én a gyerekek szabadidejükben kézműves foglalkozásokon vehettek részt a könyvtárban. A kézműves foglalkozásokon 47 fő vett részt. A gyerekeknek 45 perc állt rendelkezésükre, hogy a foglalkozásokon elkészítsék az anyák napi üdvözlőkártyákat.

A gyerekek az üdvözlőkártyákhoz személyenként megkapták az elkészítéshez szükséges alapanyagokat (piros kartonpapírt, különböző színű színes papírokat) és sablonokat (szív alakú üdvözlőkártya sablon, virág, levél). A sablonok körbe rajzolása után mindenki kivágta az alkotó elemeket és következhetett a szív alakú virággal díszített üdvözlőkártyák összeállítása, hajtogatása, végül ragasztása. Az elkészített üdvözlőkártyákba végül minden tanuló az asztalokra kikészített verseket ragasztotta bele.

A foglalkozások közben, még a gyerekek a sablonokat körberajzolták, kivágták a színes papírokból, kartonokból, addig anyák napi verseket hallgathattak, a bátrabbak el is mondhatták a társaiknak, hogy anyák napjára ők melyik versekkel készültek. A versek meghallgatása, illetve felolvasása után a Színes ötletek kreatív sorozatból következett anyák napi ötletek ajánlása.

A foglalkozások jó hangulatban zajlottak, a gyerekek többsége ügyesen megoldotta a feladatokat, mindenki egy anyák napi üdvözlőkártyával és verssel hagyhatta el a könyvtárat a foglalkozások végén.

Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >