KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kézműves foglalkozás március 15-re
 
A könyvtárban március 7-én, 8-án, 14-én alsós és felsős diákjainkat kézműves foglalkozással vártuk. Március 15-re készülve és a 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett foglalkozáson, a diákjaink nemzeti színű kokárdát hajtogathattak színes papírból. A kézműves foglalkozásokon összesen 67 fő vett részt. A foglalkozás időtartalma 45 perc volt.
 
A foglalkozás egy Donászy Magda: Március 15-ére íródott versével vette kezdetét. A foglalkozás elején megemlékeztünk a szabadságharc két kiemelkedő alakjáról: Kossuth Lajosról és Petőfi Sándorról. Kossuth Lajos emlékére az osztályok diákjai elénekelték a Kossuth Lajos azt üzente… című verset, majd a katonák tiszteletére is elhangzott egy vers, Most szép lenni katonának… címmel. Petőfi március 15-én betöltött szerepét a Csanádi Imre: Március ünnepére íródott verssel foglaltuk össze. Végül beszéltünk a márciusi ifjakról és követelésükről, elhangzott a 12 pont. /Mit kíván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés./ a tanulók elszavalták Petőfi Sándor: Nemzeti dal című versét.
 
A foglalkozás második felében a gyerekek kokárdát készítettek sablonok segítségével, hajtogatással és ragasztással piros, fehér, zöld színű papírokból. A gyerekek többsége ügyesen megoldotta a feladatott segítség nélkül és mindenki egy kokárdával lett gazdagabb a foglalkozás végére.
Pácsonyi Ildikó

 

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >