KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Könyvtárhasználati vetélkedő
Könyvtárban megrendezésre került könyvtárhasználati vetélkedő Célja, hogy a gyerekek, minél jobban megismerjék, szeressék és tanulják meg „használni” a könyvtárat és a könyveket. A vetélkedőre 2017. január 17-én került sor délután a gyerekek szabadidejében. A vetélkedőn 3. és 4. osztályos tanulók vettek részt összesen 11 csapat, 1-1 csapatot 3 fő alkotott és negyvenöt percig dolgozhattak.
A feladatok között szerepelt, a beiratkozással és kölcsönzéssel kapcsolatos feladat, továbbá könyvtárhasználatra épülő keresési feladatok (regények, időszaki kiadványok), írók, költők, műveik könyvtári ábécé szerinti sorendbe sorolása, szótárak használata (Ablak – Zsiráf Képes gyermeklexikon, Magyar helyesírási szótár) végül játékos feladatok pl.: 3 db megadott képből egy mondatot kellett leírniuk (pl.: Vár a könyvtár).
A foglalkozás végén az összesített pontszámok alapján az első három helyezett csapatot jutalmaztuk. A csapattagoknak lehetőségük volt választani a felkínált jutalmak közül (radír, ceruzák, tollak, matricák, poszterek, karperecek).
Pácsonyi Ildikó

 

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >