KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Karácsonyi játékos könyvtárhasználati vetélkedő

Karácsonyi játékos könyvtárhasználati vetélkedő

            A könyvtárunkban megrendezésre kerülő karácsonyi könyvtárhasználati vetélkedőn 2016. december 15-én, 5-6. osztályos diákok, mérték össze tudásukat tanórák után, szabadidejükben. 2016. december 16-án 4. osztályos diákok vettek rész a vetélkedőn könyvtárhasználati óra keretein belül. A 5-6. osztályból 5 csapat, 18 fővel, a 4. osztályból 9 csapat 27 fővel vett részt az ünnepi könyvtárhasználati vetélkedőn.

            A vetélkedő célja a könyvtárhasználat mellett, hogy játékosan megismerkedjenek a tanulók az év legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz kötődő versekkel (karácsonyi verscímek ajánlása activity játék keretein belül), szólásokkal és közmondásokkal, valamint értelmezésükkel, keresésükkel (O. Nagy Gábor: Magyar szólások és közmondások). A könyvtárhasználati vetélkedő feladatai között szerepelt még képkirakó, ahol a gyerekeknek egy régi karácsonyi képeslapot kellett kirakniuk megadott időkereten belül, valamint megtalálható volt még a feladatok között egy adventi totó is, ahol a csapatok tagjainak meglévő tudására voltunk kíváncsiak, illetve új ismeretekkel is gyarapították tudásukat. A csapatoknak a vetélkedő záró feladatával volt lehetőségük plusz pontokhoz jutni, találós kérdések (Miértkacag a patak? 1700 találós kérdés)megfejtése során, amit a csapatok ügyesen ki is használtak.

            Az 1-3. helyezett csapatot díjaztuk, lehetőségük volt választani a felkínált jutalmak (asztali naptár, tollak, ceruzák, filctoll, noteszek, matricák, poszterek, puzzle, kulcstartók) közül.

                                                                                               Pácsonyi Ildikó

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >